x
Glen Hansard: Between Two Shores

Glen Hansard
Between Two Shores

Hvilende tungt på inspirationskilders skuldre

GAFFA

Album / ANTI
Udgivelse D. 19.02.2018
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Den irske Oscar-vinder Glen Hansard, med en fortid i The Commitments, The Frames og The Swell Season, er klar med sit tredje album i eget navn. Det er en melodisk og klassisk omgang soulet folk- og poprock, hvor teksterne cirkler om kærlighed og ikke mindst nedbrud i denne.

Inspirationen fra landsmanden Van Morrison er helt tydelig. Det kommer til udtryk på melankolske numre som balladen "Lucky Man" og "Why Woman", hvor dæmpede blæsere lægger stemning under guitar, klaver og Hansards let-rustne vokal. Det er super-klassisk og kunne lige så let være optaget engang i slutningen af 70'erne.

Stærkest står "Wheels on Fire", hvor der både bliver sneget lidt orgel ind og krydret med indigneret samfundskritik, rettet mod ledere og politikere. Det er desværre også det eneste nummer, der træder væk fra stien.

Hen over albummets 10 numre bliver det noget uinspireret. Hansard bevæger sig simpelthen på for nedtrådt et musikalsk territorium. Det er sikre og behagelige numre, men glider for ofte over i noget, der truer med at blive pub-muzak.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA