x
Smerz: Have Fun

Smerz
Have Fun

ANMELDELSE: Kontrasterne får frit spil i Smerz' univers

GAFFA

EP / XL Recordings
Udgivelse D. 06.03.2018
Anmeldt af
Trine Agathe Østergaard

Hvis du er kendt i det elektroniske miljø i København, har du uden tvivl hørt om Smerz. De to norske kvinder har masser af vind i sejlene, og sidste år fik de kontrakt med XL Recordings, der har navne som FKA Twigs, The xx og Arca.

”Have Fun” er deres andet udspil og indeholder otte numre, der er brudt op i små sammensatte bidder, og som varierer meget i deres form. Smerz er grænsesøgende og udfordrende, selv på numre, der virker mere poppede og mainstream.

Ep’en arbejder et yderst detaljeorienteret med kontraster, der viser de mange skift fra bastunge beats til Henriette Motzfeldts iskolde, nærmest følelsesløse vokal. Også i skiftene mellem de forskellige tracks er kontrasterne i fokus. For eksempel flyder ”Oh My My” uden besvær over i ”Girl 2”, mens den energifyldte ”Half Life” bliver afløst af en øredøvende stilhed på ”Fitness”.

Smerz er kølige på en supercool måde med en lyd, der både er minimalistisk i sit udtryk og samtidigt mætter én af indtryk. De kræver en del af deres lyttere, og det er derfor også en plade, der skal høres et par gange, før den får skovlen under én. Til gengæld bliver den bedre og bedre for hver gang, man hører den.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA