x
Juncker: Globus NV

Juncker
Globus NV

Jorden rundt på 11 sange

GAFFA

Album / Target
Udgivelse D. 27.04.2018
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Sanger og sangskriver Christian Juncker er tilbage i egne fodspor efter par mere dystre og samfundsrevsende albums. På Globus NV drager han ud i verden og vender altid hjem i sangene, der dyrker spændingsfelterne mellem udlængsel og hjemve på hans vel nok mest helstøbte album. Han karakteriserer selv sangene som et forsøg på at finde sig til rette. Det gør Juncker så ganske fremragende på albummet, hvor han rammer et moment af lykke i den smukt drømmende ”Fra Brønshøj til Paris”. Der skal så lidt til, at idyllen brister, men lige nu og her må gerne vare evigt.

På sangene tager Juncker opgøret med livets fortrædeligheder og små lykkestunder ud fra egen skosnude med et veldoseret samfundskommenterende sangspor. Teksterne er poetisk drejede, som vi kender det fra Juncker, men der er mere kraft og saft i både sange og melodi på Globus NV.

Han bider fra sig i den arrige ”Bonderøvsblod”, mens det hele samler sig i den smukke og tilgivende ”Det er ligemeget” med ordene ”så pust det ud/og blæs på alt, hvad der gør ondt”.

Verden er stor, men Juncker har det alligevel bedst hjemme i Brønshøj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA