x
Flydende flødepop i eftermiddagssolen

Arfifact Collective, Spot Festival, Spot Royal

Flydende flødepop i eftermiddagssolen

Anmeldt af Elisabeth Thostrup | GAFFA

Artifact Collective består af seks unge drenge fra København. Bandet blev dannet i 2O13, og de spiller pop med referencer til både soul og r&b. Deres nummer ”Light Blue” har netop været i rotation som Ugens Uundgåelige på P3.

Det var da også seks oplagte musikere, der fredag eftermiddag trådte op på scenen ved Aarhus å. I afslappet og overlegen stil leverede de en vellydende koncert, der var lækkert flydende, men også bar præg af, at bandets bagkatalog endnu ikke er så varieret.

Lyduniverset hos Artifact Collective er både ungt og ømt. De har en tidstypisk popvibe, man også finder hos Phlake og andre danske popbands i øjeblikket. Ligesom deres blanding af r&b og pop leder tankerne hen på amerikanske idoler som Drake og Frank Ocean.

Men Artifact Collective er først og fremmest deres egne, og selvom de sikkert har rålyttet til D’Angelo og andre flødekonger i deres teenageår, så formår de at få en originalitet frem med deres mangfoldige og lydmættede pop, der ikke er bange for at trække tråde til både soul og 9O’er-r&b.

Afslappet attitude og god dynamik 
Selvom de seks musikere i Artifact Collective egentlig har base i København, hilste forsangeren hjemmevant med et ”I ser tørstige ud” efter første nummer. Den afslappede og selvsikre optræden holdt han gennem hele koncerten, og det klædte resten af det mere tilbagetrukne band med en frontmand, der i den grad nød at optræde.

Det er tydeligt at mærke, at de seks herrer i Artifact Collective ikke er nye i gamet. De er vant til at optræde live, og deres afslappede attitude og kammeratlige dynamik smitter af på publikum. Selvom man fornemmer, de plejer at være tættere på deres publikum, end åen foran Spot Royal-scenen tillader det, formåede de denne fredag at spille en eftermiddagskoncert fuld af god energi.

Mange af Artifact Collectives numre befinder sig på godt og ondt i samme afslappede vibe og flyder let sammen. Det betød, at koncerten undervejs blev lidt ensformig, men samtidig også, at de fik de tilhørende til at flyde hen i musikken. Det lykkedes Artifact Collective på de kun lidt over 3O minutter, koncerten varede, at levere en afslappet vibe, der blev hængende i luften også efter sidste nummer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA