Nyhed

Spot Festival præsenterer 10 nye navne – og Tape-programmet er klar

GAFFA – alt om musik

De nye tilføjelser består blandt andet af norsk punk, svensk stjernefrø og dansk eks-gulddreng

Spot Festival er blevet 10 nye navne rigere, og i denne pulje har festivalen afsløret otte nye danske navne, ét norsk og ét svensk. 

Artifact Collective står bag sangen ”Blue”, som var ét af de mest afspillede numre på P3 i 2018. Bandet blev spået et stort år i 2019 af GAFFA, og de er snart ude med deres første fuldlængde værk.

Astrid Engberg henter inspiration fra samtlige genrer og giver derved sit eget twist på den moderne soul. Hun formår at skabe et eklektisk lydunivers, hvilket kunne høres på den GAFFA-roste Modern Blues fra 2016.

Clara er blot 18 år gammel, men arbejder målrettet og dedikeret med musikken. Hun udgav sin debutplade August Eighteen sidste år og er klar til at indtage Spot Festival med sin popmusik, der bærer præg af amerikanske getto-vibes.

Ea Kaya har formået at tiltrække sig opmærksomhed fra internationale medier, og BBC har blandt andet spillet remixes af den 23-årige popsangers numre. Ea Kaya blev udvalgt af GAFFA som et navn, der er værd at holde øje med i 2019.

Goss er navnet på tidligere Reptile Youth-medlem Mads Damsgaard Kristiansens soloprojekt. Goss udgav i slutningen af 2018 Homeland Security, som GAFFA kvitterede for med fem stjerner.

Kaaliyah har haft travlt med at turnere med Phlake i 2017, men nu er det danske r&b-håb klar til at præsentere ny musik for Spot Festival inspireret af trap, hiphop, pop og r&b.

Malte Ebert (billedet) blev landskendt under alteregoet Gulddreng, men den flashy facade er nu skiftet ud til fordel for mere seriøs, åben og sårbar musik.

Saint er en duo, som indkapsler elementer fra alt fra rock over pop til trap. Festivalens gæster kan således se frem til vilde rim inspireret af Travis Scott og Bryson Tiller og tunge beats med en svævende atmosfære.

Fra Sverige præsenterer Spot Festival 18-årige Korantemaa, hvis musikalske nærvær og signifikante stemme har genereret markant opmærksomhed på YouTube. Runden rundes af med norske Dark Times, der spiller unik rå punk med feministiske tekster.

Tape-programmet er klar

Samtidig er Aarhus-spillestedet Tape som første Spot-partner klar til at løfte sløret for, hvilke artister man kan opleve på det lille intime sted. I år er der tale om rock fra Yung, Loose Ends og Assegai samt pop, elektronisk og eksperimenterende r&b fra Erika de CasierJ. Fen HapensKasper MarrottDeadpanKogekunstNina MøllerNinelNurse og VARNRABLE.

Medlemmer af GAFFA Plus kan købe billetter til Spot med solid rabat, og medlemskab er gratis. Læs mere, meld dig ind og køb billet via GAFFA.dk/plus 

Spot Festival 2019 afholdes 2.-4. maj.

ANNONCE