x
Egne sange i nye klæder

Inglev&Simonsen x Kajsa Vala x Jærv, Spot Festival, Godsbanen, Åbne Scene

Egne sange i nye klæder

Anmeldt af Elisabeth Thostrup | GAFFA

Inglev&Simonsen er et musikalsk projekt bestående af de to musikere Esben Inglev (guitar) og Casper Simonsen (trommer). Sammen konstruerer de nye versioner af mere eller mindre velkendte numre. Fredag sidst på eftermiddagen kunne man opleve dem spille en fin og på sin egen måde eksperimenterende koncert på Godsbanens Åbne Scene under Spot Festival. Her optrådte de sammen med tre andre musikere samt sangerinderne Kajsa Vala og Amanda Glindvad, bedre kendt under aliaset Jærv, hvis numre de havde omarrangeret.

Det er kontrastfyldt at træde fra dagskoncerterne i forårssolen ind på den Åbne Scene på Godsbanen. Stemningen er mere alvorlig ment i bedste forstand. Da bandet går i gang med at spille første nummer, ”Here Comes Winter”, er det med sangerinden Kajsa Vala i front. Det er hendes eget nummer, Inglev&Simonsen har omrangeret.  

I sig selv er der ikke noget nyt i at fortolke andre musikeres numre. Men fordi Inglev&Simonsen har leget med sangerindens eget nummer, som hun selv opfører, er det spændende at opleve, hvordan Kajsa Vala indtager rummet, som var det hendes eget band.

Rank og med en guitar om halsen står hun selvsikkert i front og leverer en smuk vokal, der dog godt kunne have brugt endnu mere fokus. De to følgende numre er også Kajsa Valas egne omskrevet af Inglev&Simonsen. Først spiller de ”Prodigal Son” og senere den oprindeligt langt mindre dystopiske ”Let the Dust Fall”.

Det er tydeligt at mærke, at både Esben Inglev og Casper Simonsen er dygtige musikere, og selvom de har fingrene i den dygtige sangerindes egne numre, formår de tydeligt at sætte et aftryk. Deres fælles opdyrkede lyd er på én gang mere maskulin og rocket og samtidig mere sart og skramlet end Kajsa Valas egen.

Mere rocket, men med stærk vokal

Aftenens anden sangerinde, Amanda Glindvad, bedre kendt som Jærv, kommer herefter på scenen. Med sin karakteristiske midterskilning og inderlige, karismatiske vokal indtager hun på sin egen måde sine egne numre. Ligesom med Kajsa Vala har Inglev&Simonsen fortolket Jærv og byttet den mere elektroniske lyd ud med et mere rocket udtryk. Særligt nummeret ”Stille hjerte” står smukt og anderledes i Inglev&Simonsens rockede version. Ellers spiller de også fortolkninger af "Hvad end du gør" og "En anden drøm".

Aftenens sidste nummer bliver en duet mellem de to sangerinder over Bob Dylans klassiker ”The Times They Are A-Changin’”, som igen leveres med Inglev&Simonsens karakteristiske lyd. Under hele koncerten er det med sangerinderne i fokus, men fordi de optræder med deres egne sange i nye versioner, opstår et musikalsk arrangement, det er både spændende og gribende at være vidne til.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA