x
Nas: Nasir

Nas
Nasir

Mere nyt fra West-fronten: Kanye og Nas er fortsat et solidt match

GAFFA

Album / G.o.o.d. Music
Udgivelse D. 15.06.2018
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Nu, hvor Kanye og Jay-Z ikke er på talefod, er der nærmest noget poetisk i, at Kanye har slået pjalterne sammen med Jays tidligere rival på plade et par dage før, Watch the Throne-makkeren er ude med sit eget fællesalbum.

Den egentlige hovedperson her er imidlertid Nas, der på syv numre lange Nasir har styr på flow og stil. Rent teknisk er der ikke noget at sætte en finger på. Teksterne er derimod en anden sag.

På den ene side får vi stærke numre som ”Cops Shot the Kid”, der over et genialt Slick Rick-sample går i flæsket på racisme og politibrutalitet med et habilt gæstevers fra Kanye. På den anden side får vi lidt kedelige vers om investeringer og polenta på halvflade ”Bonjour” og udbrud mod vaccination mellem ellers velanrettede lyriske lussinger til blandt andre medierne, Starbucks og Nestlé.

Det overordnede indtryk bliver i det hele taget en smule retningsløst, og på den måde minder Nas på Nasir nok lidt mere om sin producer, end godt er.

Hvad Kanye angår er beats'ene er solide, men alligevel et stykke fra de eksplosive eksperimenter fra Kids See Ghosts. Et solidt udspil, der er godt uden at være prangende.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA