x
Skønhed og drive under nattehimlen

Four Tet, Apollo, Roskilde

Skønhed og drive under nattehimlen

Anmeldt af Jesper Buhl | GAFFA

Der var ikke mange overraskelser i vente for kendere af Four Tets musik i nat på Apollo-scenen, men måske gør det ikke så meget, for det, Four Tet kan, er både underholdende, stemningsskabende og sine steder også fyldt med danseenergi.

Vi fik blandet andet ”Planet”, som er lækker, knitrende techno med følsomme akkorder og skønhedssøgende dulcimersamples. Meget smukt og lækkert at betragte nattehimlen til. Stemningen fortsatte med ”Baba Teaches Yoga”, som også benytter sig af dulcimeren som (samplet, opklippet) instrument, og det dovne beat og de flimrende vokalsamples fungerede glimrende.

Four Tet svingede (eller skulle man sige oscillerede) mellem smukke, melodiske passager og stykker, hvor han lod stortrommerne tale. Vi fik også den elegant svungne melodilinje på ”Scientists”, banging techno med ”Ocoras”, den smukke ”Lush” og den breakbeat-inficerede ”Kool FM”.

Der var også lækker acid med ”SW9 9SL”, dragende tristesse med ”La Trance” og en smuk afslutning med ”Daughter” fra Four Tets nyest album ”New Energy”. Alt i alt var det en ganske udmærket oplevelse, men denne signatur stod alligevel, da publikum havde forladt pladsen foran Apollo, blandt de mange plasticbægre og cigaretskodder og følte, at Four Tet med en mere ambitiøs tilgang til koncertformatet villle kunne levere noget meget større og mere overvældende. For nu må vi nøjes med et kompetent udført, traditionelt udformet elektronisk sæt, og det er heller ikke så skidt endda.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA