Nyhed

Nine Inch Nails og 25 andre til Roskilde Festival

GAFFA.dk – Alt om musik

Oven på mandagens bandslip til Roskilde Festival 2018 har festivalen nu en stor bunke nye navne klar.

Legender som industrialrockerne Nine Inch Nails og shoegaze-pionererne My Bloody Valentine vender tilbage til Roskilde Festival sammen med elektropopkunstneren Fever Ray og hiphop-ikonerne Talib Kweli og Yasiin Bey, der optræder sammen som Black Star. Peter Sommer indtager Orange Scene med sit nye album. I alt 26 nye navne er klar til Roskilde Festival 2018, og der må siges at være noget for enhver smag.

LÆS OGSÅ: 11 nye navne samt amerikansk aktivist til Roskilde Fesival


Med Trent Reznor i front etablerede Nine Inch Nails sig i slut-80'erne og start-90'erne med deres helt særlige industrielle rock, og udgivelser som The Downward Spiral (1994) og The Fragile (1999) er blandt højdepunkterne.

I år ventes de at udgive sidste del af en rost ep-trilogi, og man kan se frem til sange herfra sammen med godbidder fra bagkataloget, der tæller hits som "Head Like a Hole", "Closer" og "Hurt", hvor sidstnævnte er blevet en klassiker i Johnny Cashs fortolkning.

Støjpop/shoegaze-stilskaberne My Bloody Valentine vender efter 10 år tilbage til Roskilde Festival. Med et nyt album på vej er de klar til at byde på nyt og gammelt – ikke mindst fra sange fra mesterværket Loveless fra 1991. My Bloody Valentine holdt 22 års albumpause mellem 1991 og 2013, men nu er de altså på vej med nyt album efter "kun" fem år.


Albummet Mos Def & Talib Kweli Are Black Star fra 1998 er et højdepunkt i hiphoppen. Siden da har Mos Def skiftet navn til Yasiin Bey, og sammen med Talib Kweli er han blandt sværvægterne inden for moderne rap. Under navnet Black Star vender de to tilbage med en ny plade og optræder for første gang sammen på Roskilde Festival.

Svenske Karin Dreijer, bedre kendt som Fever Ray, udforsker ligesom Nine Inch Nails menneskets dunkle afkroge med stor succes. Hun var den ene halvdel af The Knife, hvor hun med sin bror Olof var med til at nytænke elektronisk musik, og hun fortsætter med det solo. Hendes sceneoptrædener er kendt for at være visuelt nytænkende og gennemførte, ligesom det var tilfældet med The Knife.

LÆS OGSÅ: Eminem til Danmark: Fem stærke sange, du måske ikke har hørt


Der er også flere danske tilføjelser til plakaten. Peter Sommer udgiver sin nye plade 9. marts og kommer sammen med sit band Tiggerne til at spille sin største koncert nogensinde, når han indtager Orange Scene. Den tidligere Mew-guitarist Bo Madsen debuterer på Roskilde Festival med sit projekt Turbolens, der ud over frontmanden selv på guitar og sang består af en gruppe børn i alderen 12 til 15 år.

Mange andre talenter lægger også vej forbi den 48. udgave af den danske festival. Ni fremadstormende kunstnere fra Danmark, Sverige og Norge er også netop offentliggjort til vækstlagsscenerne Rising og Countdown.

LÆS OGSÅ: Bruno Mars-interview: Min musik skal give lyst til at danse, blive forelsket, græde, elske, alt


Artiklen fortsætter under videoen.

Se musikvideoen til "Closer" af Nine Inch Nails fra 1994:


Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger:

"Både Nine Inch Nails og Fever Ray er grænsesøgende kunstnere, der har fundet et stort publikum med intens og til tider dyster musik. Live er de begge sprudlende og skaber med kraftfuld indlevelse i musikken et vildt fællesskab."

"Rockmusikken trives i 2018. My Bloody Valentine og supergruppen Dead Cross (med medlemmer kendt fra blandt andre Faith No More, Slayer og The Locust) er eksempler på den saft og kraft, som de bedste rockkoncerter kan give. På samme tid ser vi også bud på, hvordan nerve og nærvær kan indfanges i andre genrer med alternativ pop fra Sampha og den elektroniske stjerne Four Tet. For dem alle handler det om at overvælde publikum. Det er efterhånden meget svært at vente på, det bliver sommer."


Disse 26 kunstnere offentliggøres i dag til Roskilde Festival 2018:

Nine Inch Nails (US) – onsdag 4. juli
Black Star (US) – torsdag 5. juli
Fever Ray (SE) – fredag 6. juli
My Bloody Valentine (UK/IE) torsdag 5. juli
Peter Sommer (DK)
Celeste (FR) – fredag 6. juli
6LACK (US) – torsdag 5. juli
AMMAR 808 (TN) – fredag 6. juli
Dead Cross (US) – fredag 6. juli
El Leopardo (CO)
Four Tet (UK) – fredag 6. juli
Laurel Halo (US) – fredag 6. juli
MHD (FR) – lørdag 7. juli
Sampha (UK) – fredag 6. juli
Superorganism (INT) – torsdag 5. juli
Turbolens (DK) – torsdag 5. juli
Yasmine Hamdan (LB) – torsdag 5. juli
B From E (DK)
Emil Kruse (DK)
Fool (DK)
Gurli Octavia (DK)
Marshall Cecil (DK)
Pale Honey (SE)
SASSY 009 (NO)
Simon Littauer (DK)
Slægt (DK)

Datoerne ovenfor angiver fastlagte tidspunkter for koncerterne.


Roskilde Festival har tidligere offentliggjort navne som Eminem, Gorillaz, Bruno Mars, David Byrne, Stormzy, Nephew, Benal og First Aid Kit til festivalen i 2018, som i alt vil byde på 175 kunstnere.

ANNONCE