x
Kogekunst: SEXEDE

Kogekunst
SEXEDE

ANMELDELSE: Hvem har pisset på min popmusik?

GAFFA

Album / Musikkens Beskyttelse
Udgivelse D. 03.08.2018
Anmeldt af
Brett Tootle

Blandt tidens største vækstlags-trends er den alternative popmusik. Populærmusik, som intentionelt skal være ikke-populært, ikke-mainstream, ikke... Øh... Popmusik. Aalborgensiske Kogekunst kan ved første øjekast synes som en del af denne bølge, indtil det går det op for dig, at projektets to bagmænd, Simon Mariegard og Oskar Krusell, i hjertet er to kogehoveder, som blot elsker gode pop-hooks lige så meget som udskejet spasseguitar og skide dårlig børnesang. 

SEXEDE – på duoens eget sprog af betydningen "fedt" – er kulminationen på tre års arbejde langt fra dér, "hvor tingene sker." Der er ikke noget påståeligt trendy eller smart over duoen, der helst ynder at udlægge sig selv uden filter. Det er både rørende, syret, morsomt og ikke mindst straight up fængende. Der er aldrig fine fornemmelser – som på den smukke sjæler "Le", der på rå og upoleret vis går lige i hjertet. Man kastes konstant mellem det pleasende og det udfordrende, i en balance, hvor kedsomheden aldrig indtræffer. Tværtimod. De ørehængende "Hvorfor" og "Kan Ikke Vente Til I Morgen" er begge klare eksempler herpå, sammenlagt med intelligent sangskrivning. 

Undervejs pisses der mange gange på popmusikken, som i den syrede "Saltvand Pt.2" med Velvet Underground'ish discount-guitarsolo, opfulgt af Krusells croonende, syre-poppede "Er det saltvand, der drypper på mit hår?"-linje. På én og samme gang totalt besynderligt og dragende. Kogekunst vinder på ærligheden med en ufiltreret cocktail af facetterige sange, som mest af alt fremstår som én stor vellykket leg, hvor intet er ulovligt. 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA