x
Pale Waves: My Mind Makes Noises

Pale Waves
My Mind Makes Noises

Gothlook og pophooks

GAFFA

Album / Dirty Hit
Udgivelse D. 14.09.2018
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Under en guidende vinge af The 1975s-frontmand Matty Healy har engelske Pale Waves gennem det sidste år brudt igennem lydmuren med deres blanding af goth-hjertesorg og 80'er-catchy pophooks.

Nu er debutalbummet ude og samler fint op på lyden fra de forudgående ep-udspil. Den stumfilmstarlettede frontfigur Heather Baron-Gracie leverer de måske let banale tekster med lige dele sødme og bitterhed, så man tror på det, og nogle gange behøver det ikke være mere kompliceret end ”Kiss me hard/just like I’m breaking your heart”.

Musikalsk er udsvingene begrænsede, og de fire briter holder sig til et stramt orkestreret setup, hvor bassist Charlie Wood og Hugo Silvani, på keys og leadguitar, leverer fængende, men lidt enslydende poprocktakter. Her står den ultra poppede ”Came In Close”, singleforløberen ”Television Romance” og den mere rockede ”Black” ud som særligt fine.

Når det er sagt, er My Mind Makes Noises et catchy og følelsesladet album, der formår at lyde friskt og ret unikt på en ellers godt fyldt popscene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA