x
The Malpractice : Slur

The Malpractice
Slur

ANMELDELSE: Kontrasternes uregerlige værk

GAFFA

Album / Crunchy Frog
Udgivelse D. 05.10.2018
Anmeldt af
Brett Tootle

For første gang i fire år er The Malpractice, aka Johannes Gammelby, aktuel med det 11 numre lange album Slur. Med en efterhånden årelang baggrund i alt fra indierock-kvartetten I Am Bones til den ældre støjrock-trio Strumm, er der indsamlet en lang række musikalske indtryk til bagagen. De mange konstellationer sætter sine små præg på Slur, der dog mest af alt er en uforudsigelig kaotisk rejse i brutal metalgrunge, slæbende slowcore og momentvis svævende 90'er-indie. 

Det ene øjeblik skriger Gammelby i studiemikrofonen som et spædbarn i en voksen mands krop (tak, Crunchy Frog), mens der momenter senere er tale om uskyldig falsetto-skønsang, som var der intet hændt. Kontrasterne kan ved første møde synes ude af balance, men efterhånden som det uregerlige koncept kommer ind på livet af dig – for det gør det – des bedre bliver det.

Når de helt store lydtryk undslippes på blandet andet "Pig Latin", "The Loothing Stages" og "Irk", kan der trækkes positive paralleller til Swans kompromisløse auditive tæsk. Den slags, hvor man som lytter føler sig bare mørbanket af lyd.

På midtvejsperlen "Melter" får de nedstemte guitarer lov at slæbe dig langsomt langs jorden efter adskillige minutters åben ild. Ikke ulig slowcore-trioen True Widow eller de netop aktuelle Low. Samlet set er Slur et mangefacetteret værk, der, på sin uberegnelige og eksperimenterende præmis, bestemt er vellykket.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA