Nyhed

The Malpractice inspirerer til kortfilm - se den her

Det danske band har succes på de amerikanske tv-skærme

Hvis du følger med i Fox-serien "The Following" med Kevin Bacon i hovedrollen, har du måske hørt sangen "The Amazon Pull" fra danske The Malpractice, hvor den blev brugt i en slutscene. Deres anmelderroste album fra i år, "Mass", er nu blevet fortolket som en kortfilm. Du kan finde kortfilmen og samtidig høre "The Amazon Pull" forneden.

"Mass" er både en kortfilm og en ukonventionel musikvideo. Instruktøren Matthew James Thompson har skabt en noir-filmisk fortælling inspireret af fire numre fra albummet af samme navn. Thompson bøjer reglerne for den traditionelle musikvideo og bryder ud af formatet ved ikke at overholde sangens længde og struktur.

"Droop", "Big Empty", "Mass" og "Lights Out" er de fire sange, som inspirerede Thompson til at fortælle historien om - lad os kalde ham Henry, hvis fortid indhenter ham med fatale konsekvenser. Fortællingen er en ikke-lineær fortælling i fire dele og kortfilmen er blevet til sit helt eget værk.


- Jeg er interesseret i at blande musikvideoen med kunstfilmen og bare film generelt. Jeg synes, at det at lave et uafhængigt værk, der ledsager albummet er rigtig fedt. Det giver dig noget, som du ikke forventer med albummet selv, fordi vi piller ved længden på sangene, hvordan de bliver brugt, opdelende elementer ... Det er et nyt projekt. Det kan jeg gode lide, fordi det tillader mig at føle, at jeg ikke er begrænset af musikken, men bemægtiget af den, siger instruktør Matthew Thompson. 

Johannes Gammelby, der står i front for The Malpractice, fortalte i februar GAFFA om sangene på det nye album. Om "The Amazon Pull" fortalte han, før han sluttede af med en opfordring til at købe pladen ("Den har været pissedyr!"): 

- Egentlig var det ikke meningen, den her skulle med. Det var meningen en anden sang, Meal Tickets, skulle indgå. Med tiden så vi, at denne her passede langt bedre ind, stemningsmæssigt, og det er jeg lykkelig for i dag, for det er endt med at blive et af mine yndlingsnumre. Det er en genskrivning af Herzogs Aguirre, Zorn der Gottes, hvor man følger de her spanske soldater på vej ind i Amazonas-junglens mørke med alt, hvad dertil hører af paranoia, grådighed og megalomani. Jeg er overordentlig tilfreds med melodierne i den her sang! Virkelig grandiost henne i slutningen, og virkelig knugende i starten. Godt arbejde, Johannes, Kenneth, Morten og Q. Jo tak!

"Mass" er The Malpractice andet album - og en mere end værdig opfølger til debuten, "Tectonics" - og det udkom i februar. GAFFAs Rune Schlosser kvitterede med fem stjerner og skrev rosende i sin anmeldelse: "MASS er en stærk toer uden dikkedarer. Lyden er tung og crisp, og Gammelby lyder særdeles stærk med sin sylespidse falsetvokal og ord-dartpile, der rammer noget nær plet."


Mød "Henry" i kortfilmen her: 

Hør "The Amazon Pull" her og forestil dig, at du er Kevin Bacon:

ANNONCE