Yellowbellies: All The In Between

Yellowbellies
All The In Between

ANMELDELSE: Nærværet dyrkes på et lidt ujævnt udspil

GAFFA

Album / Soundchest Records
Udgivelse D. 22.02.2019
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Danske Yellowbellies holder snuden i sporet på deres fjerde album. Der er kun gået to år, siden de udgav Anywhere But Here, så udgivelsestempoet er skruet gevaldigt op for bandet, der debuterede helt tilbage i 1997. Til gengæld er der ikke skruet op for det musikalske tempo på deres nye album, som dyrker nærvær i melodi og sang.

Yellowbellies har alle dage stået for en drømmende popmusik, der tegnes af Søren Esben Hansens klare og melankolske vokal, og han træder for alvor i karakter på albummets ballader. Det er i disse nære stunder, at sangene for alvor løfter sig, som i den stjernekiggende ”Cruise Ship Captain” og den mere rørende ”In My Blood”.

Men det betyder ikke, at guitarist Brian Aakjær Grimstrup er fraværende på albummet, der byder på rigelige mængder af klingende guitarer. Der er et godt tempo i sangen ”Not Around”, mens det hele bliver lidt fjollet i ”Great Hair”.

Yellowbellies virker på den måde lidt ubeslutsomme på All the in Between, der har sine absolutte højdepunkter, men mangler udholdenhed over et helt album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA