x
Elevatorfører: Jeg er kommet for at slå tiden ihjel

Elevatorfører
Jeg er kommet for at slå tiden ihjel

Endnu et inciterende trip med eminente Elevatorfører

GAFFA

LP / Nordsø Records
Udgivelse D. 21.04.2019
Anmeldt af
Espen Strunk

At der findes yngre mennesker herhjemme, som nærer en evident kærlighed til gammel dansk syrerock – og endda kan finde ud af at spille den – er efterhånden en gammel nyhed, og måske er det endda tid til at gøre status. Nuvel, blandt de allerbedste i bølgen er Elevatorfører, som sidste år udsendte den flotte liveplade Live fra den Blå Planet og nu er aktuelle med nyt studiealbum.

Ganske som tilfældet har været med de hidtidige udgivelser, er der tale om en særdeles gennemført skive fra et otte mand højt hold, anført af sanger og guitarist Frederik Langkjær. Hertil kommer et større sammenrend af gæster på blandt andet drejelire (naturligvis), nøgleharpe, trompet og fløjte – og først og fremmest en samling sange, som også lyrisk er værd at opholde sig ved.

Som titelsangen, der er i øjenhøjde med Sebastian eller Skousen & Ingemann anno 1971 med linjer som ”Det blev bygget for højt de retfærdiges hus / og mod et slidt fundament styrter alting i grus / Mellem brokker og sten står du træt og forslået / For du høster kun støv når du intet har sået". Og helt overordnet må det blot konstateres, at det nok engang er en fuldfed fornøjelse at tage på trip i Langkjær og kompagnis psykedeliske elevator.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA