Nyhed

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Weekenden byder på hele to små festivaler i København - Summer in the City og Copenhagen Psych Festival - så udbuddet er stort

Weekenden nærmer sig med hastige skridt, og det er på tide at slå et blik ned over siderne i koncertkalenderen og undersøge, hvor den næste gode koncertoplevelse gemmer sig.

Musikken spiller særlig i det københavnske denne weekend, hvor der er Summer In The City på Huset København og Copenhagen Psych Festival på Christiania. Stederne er pakket med gode navne såsom Fuld Effekt, Aksglæde, Helmet Compass Telstar Sound Drone, Fribytterdrømme og Skalkeskjul, og GAFFAs koncertanbefalinger vil derfor i denne uge frit plukke derfra.

Det kan dog også anbefales at tjekke de to events ud via Facebook.

Summer In The City, Huset København, torsdag den 14. juli til søndag den 17. juli

Copenhagen Psych Festival, Christiania, onsdag den 13. juli til søndag den 17. juli

Lad os se nærmere på de kommende dages glimrende udvalg.


FREDAG DEN 15. JULI


København

Air, Fredagsrock, Tivoli, klokken 22.00

Den elektroniske duo Air brød for alvor igennem med hittet "Sexy Boy" i 1998 fra debutalbummet "Moon Safari", og siden da har de sat nye standarder inden for de mange genrer deres musik bevæger sig i - som strækker fra pop og downtempo til space rock og psychedelic. 

Versailles drengene Nicolas Godin og Jean-Benoît Dunckel, der tilsammen udgør duoen, er lige nu i gang med en verdensomspændende turné i forbindelse med deres nye album, der udkom i sidste måned betitlet "Twentyyears" - et kompilationsalbum indeholdende deres største hits fra de sidste to årtier.


Tales of Murder and Dust, Loppen, klokken 19.00 (Copenhagen Psych Fest)

Aarhusianske Tales of Murder and Dust udgav i marts deres andet album. GAFFAs anmelder kvitterede med fem stjerner og skrev: "Tales of Murder and Dust fremmaner en barsk natur, et eksistentielt stenbrud, et tidsligt forfald, og de holder albummet igennem en skarp koncentration. Store, urolige flader, der som havet gemmer på store dybder, man langsomt synker i, des mere man hengiver sig til at lytte efter."


Da bandet samme måned spillede på HeadQuarters i Aarhus, konluderede GAFFAs Aske Hald Knudstrup: "Bandet udfylder en unik rolle på den danske musikscene med deres blanding af klassisk psych og dronemusik." 


De Underjordiske, Den Grå Hal, klokken 21.00 (Copenhagen Psych Fest)

De Underjordiskes støjende guitarflader sender tydelige vink til de psykedeliske 60’ere, men selvom de ofte lange numre har lange instrumentale passager, syrer de ikke ud i samme grad som beslægtede Spids Nøgenhat. Tekstsiden rummer desuden andre eventyrmetaforer, man heller ikke på samme måde møder hos ligesindede.

De lukkede årets Spot Festival på VoxHall med en koncert, som GAFFAs anmelder Kristian Petersen kaldte intet mindre end "sublim". Han kvitterede med fem stjerner.


Childrenn, Den Grå Hal, klokken 22.40 (Copenhagen Psych Fest)

Childrenn har på kort tid markeret sig som et af mest interessante rockbands på den danske scene – og de har utvivlsomt internationalt format. GAFFAs anmelder var kortfattet i sin anmeldelse af debutalbummet "Animale" fra i år, da han fyndigt konkluderede: "Fuck, det er fedt." Han kvitterede med fem stjerner.


Childrenn har imponeret med koncerter både på dette års NorthSide Festival og Roskilde Festival. På sidstnævnte besøgte de GAFFAs stand, hvor de spillede et par numre. Se mere her.


Catch The Breeze, Børneteatret, klokken 23.10 (Copenhagen Psych Fest)

Catch the Breeze er et nyt alternativ rock-band, der består af sanger og guitarist Aage Hedensted, der også kendes fra Mixtune For Cully, bassist Lars Madsen og trommeslager Andreas Bundgaard. Disse tre herrer har alle tidligere spillet i det Aarhus-baserede band Yellowish, der reelt gik i opløsning i 2007, selvom det først blev offentliggjort langt senere i 2014.

Inspirationen er hentet fra den alternative rock og især shoegazer-scenens støjende univers, og gruppen beskriver , at udtrykket i deres musik er "let og enkelt, men kompositionerne rives ofte med til hvirvlende højder af det dynamiske sammenspil".

Black Mountain, Den Grå Hal, klokken 00.40 (Copenhagen Psych Fest)

Black Mountain er fra British Columbia, Canada, og udgav i april deres første album i seks år, hvor elektroniske impulser begyndte at komme i spil i gruppens ellers hårde rocklyd. GAFFAs Christian Voldborg Andersen beskrev for eksempel åbningsnummeret således: "Åbningsnummeret Mothers of the Sun begynder som meditativ og storladen progressiv rock, hvorefter nummeret skifter gear til bandets velkendte hårde rocklyd." Læs hele anmeldelsen her.


Aarhus

James Morrison, Fed Fredag, Tivoli Friheden, klokken 20.00

GAFFAs Torben Holleufer forlod Morrisons koncert i Store Vega i april veltilfreds. "Dejlig koncert med James Morrison," konkluderede han kortfattet. Læs hele anmeldelsen her.


Englænderen vendte sidste år tilbage til rampelyset efter fire års pause med albummet "Higher Than Here". Det var et solidt comeback, der dog lod GAFFAs Rosa Lousie Stilgren ønske sig flere chancer: "Selvom Higher Than Here ikke skuffer, er det heller ikke særlig overraskende. Morrison har stadig en ubestridelig fornemmelse for melodiøse kompositioner, men man er samtidig efterladt med en følelse af, at der satses på det sikre."


Aalborg

DJ Sash + ItaloBrothers, Karolinelund, klokken 20.00

90'erne kalder. Og det går årtiet med hits som "Ecuador", "Adelante", "Encore Un Fois" og "Raindrops". Det er naturligvis det tyske dj- og producerteam DJ Sash, frontet af Sascha Lappessen, der står bag. Mon ikke han er klar til at stikke mikrofonen ned i pulten, bade den i rumklang og hive fortidens good-vibe-feel tilbage til de aalborgensiske breddegrader.

Support denne aften er ItaloBrother, som står klar til at sætte gang i festen med blandt andet "Stamp on the Ground" og "Sleep When We’re Dead".


LØRDAG DEN 16. JULI


København

Fuld Effekt, Huset København, klokken 18.00 (Summer in the City)

Fuld Effekt er sanger/rapper ZacDaddy; rapper/producer SpytKlavs; guitarist/rapper Beefsupreme og producer/dj Speakr. Gruppen blev dannet i Bistrup i 2012 og har siden udmærket sig med deres unikke blend af soul, funk og hiphop, der for alvor kommer til sin levende ret live. Sidste år var de aktuelle med musikvideo til førstesinglen "Vandtæt" fra deres anden ep. Se den her.


Elevatorfører, Loppen, klokken 22.30 (Copenhagen Psych Fest)

I forbindelse med det aarhusianske psych-folkeorkester Elevatorførers andet album tog GAFFA i 2014 en snak med den mystiske Elevatorfører. Det blev til et hjerneblæsende interview, som du vist hellere selv må læse, hvis du vil blive oplyst. Eller noget. Et kort uddrag lyder:

"Hvor længe har bandet eksisteret?

- Der har været teorier fremme om, at Elevatorfører opstod i i 2009, som den mentale efterdønning af en i øvrigt fremragende Dragontears-koncert på Roskildefestivalen. Dette er imidlertid ikke korrekt. Der er tale om et diktat fra en langt højere instans."


Turquoise Sun, Byens Lys, klokken 23.00 (Copenhagen Psych Fest)

Aarhusianske Turquoise Sun (billedet) har det seneste år gjort sig bemærket med en række fængende singler, som har fået anmelderne til at hive sammenligninger til australske Tame Impala frem. Førstesinglen, "To Beat Or Not To Beat", der udkom i april, fik en varm modtagelse på P6 Beat, hvor vært Casper Bach Hegstrup udtalte: "De har nogle opbygninger, der er Tame Impala værdige, men jeg fik også sådan en total Air-vibe... Det lyder som den perfekte kombination. Prøv og lyt engang, ja, fantastisk!".ANNONCE