Turquoise Sun: Sunesthesia

Turquoise Sun
Sunesthesia

ANMELDELSE: Et psykedelisk popprog-trip

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 12.04.2019
Anmeldt af
Esben Suurballe Christensen

At gå, cykle og køre med Sunesthesia som selskab her i påskesolen har været en yderligere gevinst ved den skyfrie himmel og de stigende grader.

For de debuterende aarhusianere leverer et ganske kapabelt solbeskinnet popprog-album, der er indpakket i guitarpsykedelia, heliumvokal og synthflader, der lyder, som var de indspillet i en rumraket på vej mod stranden. Hvis det giver mening. Vi kan ikke undgå at hviske ordene Tame Impala over vores læber flere gange undervejs på vores ture med Suneshesia.

Men det gør egentlig ikke så meget, for der er øjeblikke af selvstændige højdepunkter i denne 70'er-tidsrejse. Selvsagt er førstesinglen "Luminosity", der både har fået masser af airplay i P6 Beat og fine ord med på vejen i indeværende magasin, et af disse med dets effektfulde brug af effekter på både vokal og instrumenter, der løfter denne popsang langt ud over rampen. Samme skudsmål skal "Like Others" have med på vejen, en sang, der sagtens kan kurtisere en strandfest eller to under en stjernebesat nattehimmel de kommende måneder. Sådan skal indiepop ret beset lyde.

Det er ikke alt, der rammer plet. Det sker sjældent på en debut, bevares. Men der er sange, der forsvinder alt for langt ind i de alt for klare inspirationskilder, blandt andre "Sleeping" og "Camelon", der fremstår lettere identitetsløse. Men når man så rammer progpop-hooket som på "Slow Emotions", så aner vi en musikalsk vej, der i fremtiden skal forfølges yderligere.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA