x
Hush sender magi, strygere og blæsere i luften på ny tur

Hush og Danmarks Underholdningsorkester, DR Koncerthuset, Koncertsalen

Hush sender magi, strygere og blæsere i luften på ny tur

Anmeldt af Keld Broksø | GAFFA

En udsolgt DR Koncertsal var i aftes den første af syv koncerter med Hush og en mega-backup af Danmarks Underholdningsorkester. Jo, der har der nok været lidt nerver på i aftes, og forsanger Dorthe Gerlach havde også lovet sig selv en lige så mega stor fadøl, når det hele var overstået.

Den var velfortjent, for det var stort.

Alt sammen. Måske endda så stort, at alle tangenter af og til ikke blev brugt.

Som Dorthe Gerlach selv sagde, så var sådan et orkester bagved som at få nøglerne til en Ferrari.

Personligt har jeg ønsket mig sådan en hver juleaften – og hvad er der lige sket?! Nå, men HVIS så skulle jeg nok finde speederen – og et forsvarligt sted at trykke den ned!

Gjorde countrypop-duoen Hush med backingband + Underholdningsorkesterets hær af strygere og blæsere så det?

Et langt stykke hen ad vejen, ja, men ikke helt endnu. Jeg tror og håber, det kommer med de kommende koncerter, der har været forberedt det seneste halve års tid. Den sjette stjerne må derfor komme undervejs.

Hush har lavet både det nære akustiske og det mere elektriske, så der er nok at tage af fra 15 års bagkatalog. Der er point for vovemodet, for opsætningen og mange af arrangementerne på denne "Symfonisk Tour".

Mange gange kom de der øjeblikke med magi i luften, for nu at citere en gammel traver.

Den svære balancegang kom i de skrøbelige numre med stor inderlighed, som er varemærke i Hushs pop-country. Det var ikke mindst frontfiguren Dorthe Gerlachs ambition at få numrene helt op at flyve med det store orkester i baggrunden, mens Gerlachs livsledsager og samarbejdspartner, Michael Hartman, stod diskret i siden af scenen med sin guitar og trak i mange tråde.

Balancegangen handlede om at fastholde inderligheden i proces med mange strygere, hvor det risikerede at forvandle sig til en mere udansk, Dolly Partonsk sødsuppe (når den er værst), og derfor kan slippe sit grundlag og sin troværdighed.

Jeg talte en håndfuld gange på min blok, hvor det gik lidt galt. Eksempelvis i ”If You Go Breaking My Heart”.

Til gengæld kom netop magien i luften, når Ferrari-pedalen blev trykket en tand ned,

Blæset fik lov at blæse igennem og underholdningsorkester, kerneband og sangerinde fik lov at yde deres maksimale. De (mange) øjeblikke var hele koncerten værd og lover godt for de kommende dages koncerter i Musikkens Hus, Aalborg, Roskilde Kongrescenter, Musikteatret, Holstebro, Musikhuset Aarhus, Vejle Musikteater og Odeon i Odense.

Jeg tænker især på numre som ”Come to My Rescue”, ”Try”, ”Say a Little Prayer” + en håndfuld flere, hvor alt gik op i den smukkeste enhed. Således også i det forrygende afslutningsnummer med et Kathe Bush-cover, ”Babooshka”. Her strålede både band og Danmarks krøllede countrydarling, Dorthe Gerlach, i sine disco-kugle outfits med glimmer og reflekser, der ligesom musikken nåede ud i hver en krog af den store koncertsal.

Dorthe Gerlach var (som de fleste fans er bekendt med) deltager i TV2´s Toppen af Poppen, og det er i mine øjne et ganske fint koncept af flere grunde. Vi har ikke med glade amatører og meget spildtid at gøre som i X Factor med mere, men med dedikerede, professionelle mennesker, som har brugt et helt liv på at opnå perfektion. Når Dorthe Gerlach optræder med andres numre, bliver der også altid tilført noget. Som eksempelvis netop ”Babooshka” eller Søren Huss' hjerteskærende ”Et hav af udstrakte hænder”. To covers på en hel aften er fint, når der er masser af eget materiale at tage fra. Vi har at gøre med dygtige, skabende kunstnere, som søger nye veje. En af de veje kunne være et nyt album med Danmarks Underholdningsorkester.

Man kunne tro, at Hush og Danmarks Underholdningsorkesters samarbejde er nyt, men frøet blev sået ved en enkelt koncert i 2011 (da de hed DR's Underholdningsorkester). Jeg tænker efter aftenens koncert, at et nyt frø er sået. Mit bud er, at samarbejdet bliver genskabt til en endnu større turné med et afsluttende album.

Så god var kemien – og magien i luften i aftes.

 

Sætliste: 

Friends Forever

If You Go Breaking My Heart

Look for America

Homesick for Home

Tick Tock

Come to My Rescue

Try

Can I Come Home Now

For All the right Reasons

Say a Little Prayer

Home

Drown

Et hav af udstrakte hænder

Back in Place

Do What You Love to Do

A Lifetime

Ingers Ting

Babooshka

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA