Nyhed

HUSH FYLDER 20: "Vi er kun lige begyndt"

Den danske duo er tilbage efter fire års pause og fejrer jubilæum med ny single

Hush har i år 20-års jubilæum, og har i den forbindelse et kinderæg til alle de spændte fans. Efter fire års stilhed er de nemlig klar med en nye single og en jubilæumsturné. Lyt til singlen og se turnédatoerne nederst i artiklen.

I 2004 udgav Hush deres første album, og har efterfølgende udgivet yderligere fire albums. Selvom bandet har holdt en pause, har Dorthe Gerlach udgivet sine egne danske sange. I den forbindelse har hun blandt andet deltaget i tv-programmet Toppen af Poppen, hvor hun lavede sin egen version af Søren Huss' ”Et hav af udstrakte hænder.”

Den nye single hedder ”I’m Just Getting Started,” og er ifølge Michael Hartmann ”vores slagsang til modenheden.” ”Ja, det er en slagsang for os, der er midt i livet,” supplerer Dorthe Gerlach ham i en pressemeddelelse og tilføjer:    


”Der er en tendens til at dømme folk ude, allerede når de nærmer sig de 40-50 år. Det virker jo helt tosset. Uanset hvad dit fag er, om du er producer, sangskriver, skolelærer, tømrer eller læge, så ligger der en kæmpe værdi i erfaringen, ikke kun arbejdsmæssigt, men også rent menneskeligt.”

Singlen blev udgivet i fredags, og Dorthe Gerlach beskriver den selv om en ”festsang og et godt eksempel på, at vi stadig har masser af liv, kreativitet og nye sange foran os. Vi planlægger ikke at tage afsked med musikken, bare fordi vi har 20-års jubilæum i år.”

Sidste gang, GAFFA oplevede Hush live, var i DR Koncerthuset i 2019 sammen med Danmarks Underholdningsorkester, hvor vores anmelder kvitterede med fem stjerner. ”Blæset fik lov at blæse igennem og underholdningsorkester, kerneband og sangerinde fik lov at yde deres maksimale. De (mange) øjeblikke var hele koncerten værd,” lød det i anmeldelsen.


Den aktuelle single er en forløber til et helt nyt album fra Hush, hvis titel endnu ikke er offentliggjort. ”Rent musikalsk er det lidt mere soul’et, end man har hørt fra os før. Vi har virkeligt haft det sjovt i studiet, indspillet live med vores fede band og ramt en lyd, vi synes er helt sig selv og lyden af Hush anno 2024,” fortæller Michael Hartmann om albummet.

“Vi er stadig alive and kicking - we are just getting started,” slutter Dorthe Gerlach af i pressemeddelelsen. 

 


Turnédatoer:

4. april, Kongrescenter, Roskilde


5. april, Musikteater, Vejle

6. april, Værket, Randers

12. april, Musikhuset, Aarhus


13. april, Musikhuset, Esbjerg

18. april, Musikkens Hus, Aalborg

19. april, Alsion, Sønderborg


20. april, Magasinet, Odense

21. april, DR Koncerthuset, København

 


Dansk sangskriver: "Vi har åbenbart skrevet omkvædet til en melodi grand prix-vinder, og vi anede det slet ikke"

ANNONCE