x
Humørekspressen: Til ære for alle

Humørekspressen
Til ære for alle

ANMELDELSE: Durkdrevne dansktopdrenge tager skridtet fuldt ud

GAFFA

LP / A:larm Music
Udgivelse D. 10.05.2019
Anmeldt af
Espen Strunk

En af de senere års glædelige musikalske overraskelser herhjemme var Humørekspressens debutalbum fra 2017 – og for mit eget vedkommende blev det sympatiske indtryk cementeret af en eminent eftermiddagskoncert på Bornholm året efter. Tag nogle afsnit af den gamle (og sjove!) føljeton Chapper & Pharphar, tilsæt rutineret musikerskab og top op med en ægte, evident kærlighed til dansktoptraditionen – så har du et nogenlunde billede af Humørekspressens univers.

Hvor debutalbummet billedligt talt var holdt i bodegabrune nuancer, har man her på andet album indtrykket af et orkester, som tager skridtet ind i dansktoppen fuldt ud og byder ind med en mere trimmet lyd og med eventuel ironi helt ude af sigte. Uden cool distance – men med humoren i behold. Siden debuten har ekspressen udgivet en fodbold-single med Johnny Hansen fra Kandis, og folkeligheden er da også fuldstændig her, hvor de sikkert snedkererede sange træder frem som det, dansktop egentlig er:

Countrymusik på dansk. Og som sådan et formsprog, som i sine bedste stunder adresserer eksistentielle anliggender i et sprog, hvor alle kan være med. Eller som det hedder i albummets pragtfulde åbnings- og titelnummer: ”Til ære for alle der knokler for en uanstændig løn / til ære for alle / uanfægtet seksualitet og køn / Til ære for alle / der synes at ugen er så ubarmhjertigt hård / Til ære for alle / som lytter efter lige nu og som forstår”. Stor kunst er det ikke – hvilket netop er pointen, kan man så tilføje.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA