x
Erika de Casier: Essentials

Erika de Casier
Essentials

Statisk debut skrider i nostalgi-svinget


GAFFA

Album / Independent Jeep Music
Udgivelse D. 16.05.2019
Anmeldt af
Kristina Grønning

Med en fortid i r&b-duoen Saint Cava er københavnske Erika de Casier nu landet med sit soloprojekt Essentials. Selv beskriver hun debutalbummet som en videreførelse af 90’ernes MTV-æstetik i en ny og moderne ramme, hvilket skinner tydeligt igennem. De 12 r&b-numre er som skudt ud af en gammel Hits for Kids-cd… bare uden snerten af hits.

Som sangskriver har Erika de Casier følt sig fri til at bruge klichéer og banaliteter, og Essentials lyder ærligt talt også til at være et resultat af nemme og hurtige løsninger, hvilket gør det til en lettere kedsommelig og langtrukken affære.

Hvis man ser bort fra rodede produktioner som eksempelvis ”Photo of You” og ”Rainy”, er lydbilledet ofte nuanceret og velfungerende. Med numre som ”Little Bit” og den mere energiske ”What U Wanna Do” formår de Casier virkelig at fange 90’ernes uskyldige harmonier, svævende vokaler og staccato-synth. Den neddæmpede r&b-single ”Do My Thing” er med sit cembalo-smurte tema et fint lyspunkt i repertoiret. Dog formår den ikke at overskinne de mange bagateller på pladen, som forsømmer stærke melodilinjer og fremdrift og i stedet lyder som de samme trommesamples, der uopfindsomt kører i ring.

I selskab med de Casiers hviskende vokal passer det beherskede udtryk til de søvnløse nattetimer, hvor man nødvendigvis ikke behøver at blive forført af dynamik og pondus. Udtrykket er ganske enkelt for statisk og prosaisk til at strække sig over en hel plade, hvilket får en gennemlytning til at føles som 41 lange minutter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA