x
Lust For Youth: Lust For Youth

Lust For Youth
Lust For Youth

Elegant stiløvelse af storladen synthpop i det små

GAFFA

Album / Sacred Bones
Udgivelse D. 07.06.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Alle veje fører til pop i Skandinavien og af en rigtig god grund. Trioen er blevet til en af flere prominente duoer, der producerer prægtig tilbageskuende patosladet synthpop, men uden Loke Rahbek har Malthe Fischer og forsanger Hannes Norrvide forsøgt at vende tilbage projektets lo-fi-begyndelse, dog uden at give afkald på den mesterlige storladenhed fra 2016's Compassion.

Mod slutningen albummet har vi en nærmest obligatorisk sydlandsk hyldest på "Imola" med en sample af en blød poetisk kvindestemme, der markerer en svunden tid, hvor fladerne mellem reklame og kunst blev undersøgt, og hvor synthesizeren var den eneste kilde til musik. Herefter følger lukkeren "By No Means", som indbyder til refleksion over mening med gengivelser af afprøvet form. New Order, Human League og OMD var også dejlige bands med mere oprigtigt tidstypiske sange, mens Lust For Youth nu lader til at præsentere en gæret version af noget punk med synth, der tager sig selv alt for alvorligt.

Åbneren "New Balance Point" lyder ellers lidt af den kant, der skaber hits som "Enola Gay". Det skyldes ikke mindst, at produktionen er catchy og enestående sammenlignet med resten af pladen, der er præget af flotte, men forglemmelige rytmer og selvfølgelig synthtunge arrangementer. Fans af genren og bandet vil få sig en fest med de ni nye numre, mens der næppe kommer nye fans til et band, der stadig er lidt i tvivl om, hvor fremtrædende vokalen bør være. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA