x
Whitney: Forever Turned Around

Whitney
Forever Turned Around

Sødmefyldte 70'er-sange

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 30.08.2019
Anmeldt af
Esben Suurballe Christensen

Chicagos soft-indie-rockers Whitney udsender endnu et stilsikkert album.

Er man til Bon Iver, før han begav sig fra den isolerede træhytte ude i intetheden og ind til storbyen i armene på Kanye West, så kan man med fordel investere sin tid, opmærksomhed og penge i Whitneys debutefterfølger Forever Turned Around. Produceret blandt andre af Foxygens Jonathan Rado er det et stilsikkert mix mellem Bon Ivers følelsesmæssige vedkommenhed og Foxygens skamløse swingende 70'er-pastiche.

Albumåbner "Giving Up" er ualmindelig vellykket med sit melodiøse ståsted og harmoniske omkvæd, der vil indtage en plads på et hvert filmsoundtrack fra 1970erne. "Used to be Lonely" lægger sig stilfærdigt i slipstrømmen med underskønne vokalharmonier og et afdæmpet organisk udsyn. Titelnummeret lyder som et gammelt – før der gik John Travolta i den – Bee Gees-nummer, der støvet af til lejligheden, og det er bestemt ment som en kompliment.

Bevares, det bliver lidt nemt at forveksle de enkelte numre med hinanden, da de er skåret over samme musikalske læst og sjældent afviger fra det musikalske hovedspor. Men har man alligevel lidt tålmodighed og trænger til en swingende, men stilfærdig solstråle i efterårsregnen, bør man bestemt spendere den med Whitney.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA