x
Stepz: Stepzologi

Stepz
Stepzologi

ANMELDELSE: Stepzologi er ikke raketvidenskab

GAFFA

Album / Universal Music Denmark
Udgivelse D. 12.09.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Mellemfingeren Stepz går solo og går efter radioappellen på debuten Stepzologi, et manifest over… Stepz, tror jeg? Hvad han egentlig vil fortælle, er stadig en smule uklart efter de 16 numres spilletid. Rapperens velkendte aggressivitet får ikke meget luft under vingerne under hitliste-vilkårene stoppet med “ayayayaiii”-omkvæd og formular-beats. Og det er der mere poppede rappere i gamet, der gør bedre.

Dog blæser hittet “Cinco De Mayo” en tropisk orkan med island vibes og spanske termer, der udvider sommeren en lille smule. Til gengæld er “Endnu” en omgang sødsuppe-gansta om penge, venner og familie over sentimentale guitarakkorder. Holdet besøger flittigt Stepzologi, især brovtende Branco og Benny Jamz, der reelt ikke gør fra eller til på den lange plade, mens kollegaen Sivas også søvngænger ind på to numre. 

Men ud af det blå træder den skæve “Inhaler” sig som distorted guitar-lyspunkt med en tændt Stepz, der viser potentiale, når der bliver tænkt bare en smule ud af boksen. Han har det som “Vladimir Putin”, men hvem er Stepz? “Hvad ville du være? Jeg ville være millionær” annoncerer han på den tyndbenede “Cara Mia”. Måske er Stepzologien bare ikke en dybere videnskab end som så.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA