Fribytterdrømme: Skin

Fribytterdrømme
Skin

Indie discos of the world unite and take over!

GAFFA

Album / Tabu Records
Udgivelse D. 04.10.2019
Anmeldt af
Esben Suurballe Christensen

Fribytterdrømme er rejst fra Indien til Madchester i vellykket hamskifte

Fribytterdrømme har kridtet danseskoene op. Så kortfattet kan denne anmeldelse egentlig skrives. Det er ualmindeligt vellykket, bør det også tilføjes. Faktisk er Fribytterdrømmes tredje album deres bedste hidtil. 

Eik Skaløe og Steppeulvene er blevet efterladt i Indien sammen med backpacken, bevisthedsudvidelsen, svampene og de kryptiske ord. Nu står den på Madchester, beats og lyrisk nærhed. Et velkomment hamskifte. 

Åbningsintro "Ekstase" er nok det tætteste, vi kommer på Fribytternes tidligere udtryk. Dog er der nok forvarsler til synthfladerne og de pulserende beats, at efterfølgeren, den fremragende "Assassinerdrømme", ikke efterlader lytteren i en tilstand af chok med dets insisterende drive, der er designet til at få dine fødder til at bevæge sig i takt med musikken. Indie-dj's kan allerede nu begynde sig at slikke sig om munden. For den skal nok få fyldt gulvet. 

Det er naturligt at tænke både Primal Scream og Reverend And The Makers ind her som åbenlyse musikalske referencepunkter. Uden dog at Fribytterdrømme lyder som nordiske blege kopier. Tværtom.

"Hallusignaler" med hjælp fra Rasmus Yde fra Fugleflugten fortsætter det blend af elektroniske virkemidler og den retningsgivende bas, der sammen med resten af sangene minder om et moderne dansk soundtrack til Fear and Loathing in Las Vegas.

Der er selvsagt også enkelte pusterum fra den dansevenlige ekstase. "En del af os" er en skøn lille sag, der putter både forsanger Lau Pedersens særegne stemme og fine ord helt i centrum.

Albumafslutter "Det skinnende", der har Lydmor med som særdeles velkommen gæst, giver dansegulvs-testosteronen et stærkt kvindeligt vokalmæssigt medspil, omgivet af et fængende guitarhook, der fungerer som det perfekte valg til at lukke festen ned med – og starte den igen. 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA