x
Heidi Mortenson: Spectrum

Heidi Mortenson
Spectrum

ANMELDELSE: Elektronisk unikum flyder mellem det konkrete og abstrakte

GAFFA

Vinyl + download / Echopal
Udgivelse D. 11.10.2019
Anmeldt af
Nanna Frank

Efter to danske album er Heidi Mortenson tilbage på engelsk. De 10 sange på Spectrum er et opgør med de binære og traditionelle opfattelser af både køn og autisme. Det kommer især til udtryk på den måde, Mortenson hviler ved detaljerne og omsætter noget, der føles som singulære følelser, men som alligevel aldrig er det, til lyd.

Spectrum vækker tydelige associationer til Fever Ray og The Knife med sin drømme-pop. Produktionerne er på en og samme tid dystre, som vi kender det fra Mortensons tidligere udgivelser, mens de samtidig formår at indeholde en håbefuldhed. Det er langsomt og alligevel dansabelt. På en sådan måde, at man ikke helt kan lade være med at bevæge sig i takt med de elektroniske hymner og den hæse, næsten nasale vokal.

Fremhæves skal "Phase" og singlen "Just a Feeling", hvor Mortenson brillerer med en halvt syngende/halvt spoken-word vokal, som tager lytteren i hånden og ud i et sfærisk lydunivers.

Spectrum er undersøgende, organisk og elektronisk, og det slår blot fast, at Mortenson er et unikum på den danske musikscene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA