Nyhed

VIDEO: Den danske queer-artist Phtalo hylder forskellighederne

GAFFA.dk – alt om musik

Under Pride-ugen udgav den danske queer-artist Phtalo aka Heidi Mortenson nummeret ”We Have a Body”. Singlen lander med en video, hvor Phtalo forsøger at vise, at køn og seksualitet er flydende. Se videoen nedenfor.

Det regnbuede flag har ikke været til at overse i forrige uge, hvor festivalen Copenhagen2021/WorldPride har fyldt i gadebilledet og på sociale medier. Festivalen hylder LGBTI+ og diversitet, og det er også Phtalos ærinde på dette 90’er-inspirerede housenummer. Den tilhørende video er i DYI-stil og viser intet mindre end 39 queer- og transpersoner fra 12 forskellige lande. De mange folk er alle venner af Mortenson, og alle har fået fire rammer i deres optræden i musikvideoen, hvor Mortensen opfordrede dem til at bruge deres fantasi.

Musikvideoen har til hensigt at vise, at køn er flydende, og at alle kan udtrykke sig selv gennem stil, seksualitet, følelser og udtryk. Med den gennemgående sætning i sangen, ”We have a body, we are somebody”, vil Phtalo gerne sætte fokus på kropspositivitet, og at folk er frie til at udtrykke sig, som de lyster med deres krop.


Heidi Mortenson aka Phtalo fortæller selv om ”We Have a Body”:

”Videoen er inkluderende på mange måder, da den indeholder mennesker med handicap og transpersoner. Vores stemme og image, tror jeg, er noget, der virkelig mangler og sjældent findes i kunst og musik, da fokus her ofte har tendens til at være coolness, mode og perfektion. Selv om ”We Have a Body”-videoen indeholder brune mennesker, er fokus hovedsageligt på transpersoner, queerpersoner og mennesker med et handicap, da flere af os har modificerede kroppe. Alle i videoen er mine venner, og det gav dem et sikkert sted at vise deres sårbarheder og at være sig selv. Forhåbentligt forklarer dette nogle af de vigtige mål, som videoen har at tilbyde.”

Heidi Mortenson har mere end 20 år på bagen som elektronisk producer, komponist og sanger. Hun har udgivet en stribe anmelderroste album med både danske og engelske tekster og udsendte under Pride-ugen nummeret "We Have a Body" under aliaset Phtalo. I 2012 var Mortenson indstillet til GAFFA-Prisen som bedste danske kunstner.


LÆS OGSÅ: GUIDE: 20 queer-artister, der vil rocke din verden

Se videoen til "We Have a Body":

 


 

ANNONCE