x
Beck: Hyperspace

Beck
Hyperspace

En mulig kur mod vinterdepressionerne derude

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 22.11.2019
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Efter kun to år gamle Colors er Beck nu allerede tilbage, og hvis man skulle regne med den sædvanlige formel fra hr. Hansen, burde Hyperspace have været et akustisk folk-orienteret album, hiphop (selvom han godt nok rapper på titelnummeret) eller noget helt tredje. I stedet føles albummet som et ret naturligt og organisk skridt videre fra forgængeren og leverer 11 lækre numre, der føles som den musikalske ækvivalent til dampende hede, nybagte honninghjerter. Det burde på en eller anden måde være sundhedsskadeligt, så godt som det lyder. Om ikke andet så i hvert fald afhængighedsskabende.

Det er næppe gået manges næser forbi, at syv af albummets numre er produceret af og skrevet sammen med Pharrell Williams, og makkerparret har fremmanet et umiddelbart, varmt og organisk synthpop-univers, hvori der udklækkes store sange som ”Everlasting Nothing”, der matcher de fineste stunder fra bagkataloget og den overdådige himmerigsmundfuld, ”Stratosphere”, med Chris Martin på kor.

Enkelte steder strejfer Hyperspace det let anonyme og stillestående, men ellers er de knap 40 minutter spækket med sirupssødmefuld musikalsk magi med så højt til loftet, at man på et nummer føler sig på himmelflugt direkte ud i stratosfæren. Giv roligt ”Last Christmas” og alle de andre en pause fra tid til anden denne december og lad Beck lulle dig trygt gennem mørke aftener, julestress og vinterdepression.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA