x
Nik & Jay: Længe leve drømmene

Nik & Jay
Længe leve drømmene

Svedig statusopgørelse fra de modnede popprinser

GAFFA

Album / Copenhagen Records
Udgivelse D. 01.12.2019
Anmeldt af
Espen Strunk

Vi var flere, som faktisk var i tvivl om, hvorvidt der var tale om en joke – satire, simpelthen – da Nik & Jay trådte frem på scenen omkring årtusindskiftet. Med diamantøreringe, bandana om hovedet og en skamløs selvglæde, som stod i skarp kontrast til omgivelserne og på én eller anden måde forekom meget udansk.

At netop Nik & Jay sidenhen gik hen og blev hele Danmarks store, samlende musiksucces, er en karakteristisk ironi ved de i øvrigt befriende u-ironiske popdrenge – eller -mænd, hvis ret skal være ret. Nu får vi så første album i seks år – opsummeringen af 12 sange udgivet løbende gennem 2019.

Der diverteres med en forholdsvis bred (pop)palet: fra akustisk tilbagelænede ”Den dér vibe” til lyden af den nye fest – som pladeselskabet poetisk skriver – i skikkelse af deciderede dansenumre som ”Hot Sauce” og ”Magnolia”, sidstnævnte med Morten Breum.

Søren Huss kigger forbi på ”Af sti af sted, pt. 2”, mens hovedpersonerne fremstår i tilbagelænet storform på ”Topline”, med linjer som: ”Glemmer aldrig, hvor vi kommer fra / Aldrig, aldrig, na-na-na / Topline / Du ka' ta' det som et godt tegn / La' mig vis' dig / Lidt af den magi, vi har / Nik og Jay, yay, na-na-na”.

Nik & Jay formulerede det egentlig ret præcist selv, i 2008-hittet ”Endnu en”: ”Nogen ka' li' Nik & Jay, andre tænker fuck dem”. Personligt har jeg altid tilhørt førstnævnte kategori, og det er godt at have drengene tilbage – med et comebackalbum, hvor også indslag som ”Til mit unge jeg (Arigato)” og titelnummeret bør fremhæves.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA