x
The Who: Who

The Who
Who

Virile veteraner på første album i 13 år

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 06.12.2019
Anmeldt af
Espen Strunk

Halvdelen af The Who er for længst faldet fra – John Entwistle gik bort i 2002, og den gale trommeslager Keith Moon tjekkede ud allerede i ’78. Der har dog været grund til at glæde sig over ankermændene Roger Daltrey og Pete Townshends fortsatte aktivitet under The Who-banneret, både live og på studiealbummet Endless Wire fra 2006.

Sidst jeg tjekkede liveformen for få år siden, var de fortsat fremragende, og det er da også et par vitale og veloplagte veteraner, som folder sig ud her på første album i 13 år. Daltrey forekommer i fin form vokalt, og sangskriveren Townshend – rockens store kyniker – er ikke blevet mindre skarp med årene.

”Ball & Chain” er ikke en version af bluessangen af samme navn, men derimod en nyskrevet sag om den amerikanske fangelejr Guantanamo: ”Down in Guantanamo / We still got a ball & chain / that pretty piece off Cuba / Designed to cause men pain”. I ”I Don’t Wanna Get Wise” rettes blikket bagud, og også musikken på Who er overvejende klassisk Who med klare hilsner til gruppens bedste arbejde fra 1960’erne.

Det samme gør sig i øvrigt gældende for coveret, som sender hilsner til 1981-albummet Face Dances og er designet af ingen ringere end Sir Peter Blake, som stod bag omslaget til The Beatles Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Og hvor The Who næppe vinder mange nye fans med det nye album, forvalter de til gengæld kardinaldyderne overbevisende og leverer et klassisk Who-album til fanskaren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA