Nyhed

GAMMELT GULD: The Who udgiver nyt livealbum - med 42 år gamle optagelser

Hør The Who vælte det stadium, hvor kollegerne i The Beatles i sin tid indvarslede stadionkoncerternes æra

I år er det 60 år siden, The Who udgav deres første single i form af "I Can't Explain / Bald Headed Woman" - og i '25 kan deres store generations-hymne fra 1965, "My Generation" fejre rundt jubilæum.

Begge sange var på sætlisten, da The Who i sommer gav en håndfuld sjældne, europæiske koncerter - og nu er der så mere godt nyt til fans af det legendariske, britiske rockband.

Universal Music har nemlig varslet udgivelsen af livealbummet Live at Shea Stadium 1982, som udkommer som 2-cd og tredobbelt lp den 1. marts. Sættet indeholder i alt 25 sange - inklusive et par covers af The Beatles, som 17 år tidligere havde  givet en legendarisk koncert på det nu hedengangne stadion i Queens, New York. 


Koncerten fandt sted som led i turnéen i kølvandet på albummet It's Hard - bandets første, efter trommeslageren Keith Moons tragiske død i en alder af bare 32 år i 1978. For inkarnerede fans vil optagelserne her dog ikke være helt ukendte. Koncerten udkom nemlig på dvd tilbage i 2015.

Live at Shea Stadium 1982 er i øvrigt ikke det første livealbum fra den mindeværdige oktoberaften i '82 (den anden af i alt to koncerter på matriklen). Opvarmningsbandet The Clashs sæt udkom nemlig under samme titel som livealbum i 2008.

Et vildt og visionært band på toppen af sit spil


ANNONCE