x
Pet Shop Boys: Hotspot

Pet Shop Boys
Hotspot

Spot on, boys

GAFFA

Album / x2
Udgivelse D. 24.01.2020
Anmeldt af
Peer Kaae

”Happy people living in a sad world,” synger Pet Shop Boys på deres nye album, og den kontrast af underfundighed og glæde blandet op med stænk af både syrlighed og crazy/corny indfald opsummerer ganske fint duoens mesterlige 14. udspil, Hotspot. Albummet bør høres på vinyl, for Pet Shop Boys har sammen med deres producer, Stuart Price, indspillet i det legendariske Hansa Studio i Berlin (David Bowie m.fl.) for at dreje maskinparkens knapper i retning af en mere analog sound.

Festen sparkes i gang i mørket, hvor Neil Tennant med hård tone i stemmelejet viser dansevejen i en techno-tango-version af lygtemandens sang, ”Will of the Wisp”, der er på linje med den mesterlige b-side ”Decide”.

”Happy People” kunne med sit poppede piano-riff fra Chris Lowe være et opdateret housetrack fra deres 1988-album, Introspective.

Hitsinglen ”Dreamland”, featuring Years & Years, er en syrlig popmusikalsk stikpille til Brexit: "I’m so tired of my homeland," erkender den sammensatte trio til lejligheden og drømmer sig hen til en grænseløs verden, hvor vi kan møde hinanden med åbne arme uden at skulle bruge visa.

Og fra den globale verdens storpolitiske problemer springer Pet Shop Boys direkte ind i sjælen på tidens hotteste drømme på albummets funklende perle, ”Hoping for a Miracle”, hvor de kalder på det frelsende mirakel, der skal slå ned som et lyn fra himlen og hive os ud af moradset og kedsomherden – og sende os på en kurs mod penge og berømmelse – og ja, grænseløs kærlighed. Tracket gør det med et hook, der ikke er til at vride ud af hjernen, når du bare har hørt det to en halv gang. Nummeret er et af Pet Shop Boys mest brillante i karrieren og viser, at de stadig befinder sig i sangskrivningens premier league.

Ensomheden og generthedens blokering opløses gennem retro-tracket ”I Don’t Wanna…”, der med robotstemme og hi-nrg-synthesizergang kunne være produceret af Bobby ”O” i New York i både fortiden og fremtidens år 1984.

Pet Shop Boys slår derefter krøller på deres egen lyd på 70’er disko-funk-singlen ”Monkey Business”, der i disse dage swinger sig op ad radioairplaycharts i hele verden.

Pet Shop Shop lukker og slukker albummet i det corny hjørne med at sample Felix Mendelssohns bryllupsmarch ind i et pulserende technotrack, ”Wedding in Berlin”, der hylder ægteskabet på tværs af køn – men på grund af kærligheden.

Den må vi tro på, kærligheden – trods alt…

Du skal ikke være bange for mørket, for det er det eneste sted, du kan se stjernerne, synger Pet Shop Boys på ”Only the Dark” – her er fem lysende stjerner mere at kigge på, for de vender lyden både mod fremtiden og fortiden på Hotspot, der er deres bedste album i 10 år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA