x
Kakkmaddafakka: Ontas

Kakkmaddafakka
Ontas

Et lidt uforløst bootycall

GAFFA

Album / Bergen Mafia
Udgivelse D. 03.04.2020
Anmeldt af
Esben Suurballe Christensen

Kakkmaddafakka vil gerne, men kan ikke rigtig håndtere deres energi og vellyst.

Messengerslangudtrykket Ontas (Hvor er du?), der reelt er et zoomer-bootycall, begyndte i 2019 at ramme medlemmerne af Kakkmaddafakks inbox. Den nyfundne bevidsthed om, at flere af deres fans ville Ontas med dem, var det humoristiske startskud til, at de norske drenge hurtigt fandt studieenergien frem til at belønne dem. I overført betydning. Naturligvis.

Er det så musikalsk præmatur ejakulation? Ikke helt. Og dog. Der trækkes helt tydeligt store veksler på den gennemført vellykkede Diplomacy fra sidste år, som denne signatur var ret så begejstret for og derfor belønnede med hele fem GAFFA-stjerner.

Energi er der nok af på de 16 minutter, som Ontas varer. Var tidsånden en anden, mere bekymringsfri end den nuværende dystopiske, så ville ”Echoes” bestemt være en kandidat til en herlig berusende sommersingle, med dens flyveske lethed, der bare kalder på (indie)danseskoene.

Dog skal vi igennem et særdeles hurtigt forspil af en missionærudgave af en Kakkmaddafakka-prototypesang i ”Baby”. Der er lige så tilfredsstillende som et standard onsdagsknald. For nok bliver der lagt kræfter og fart i det. Det hører sig i sagens natur med, når vi taler Bergens fineste. Men energi er ikke altid nok, hvis ikke der fylder kompositionel fantasi med, og sangen blot trækker på rutinerne.

”Moonshine” er en gymnasieafslutningsfest. Det er i hvert fald det udtryk, der er søgt. Hvor godt det lykkes at genskabe følelsen af den hvide hats endeløse muligheder, når den bliver spillet af voksne mænd, kan der dog godt stilles spørgsmålstegn ved. Rigtig godt er det i al fald ikke.

Anderledes leveringsdygtige på den rette side af naivitetsgrænsen er afslutningsnummeret ”Ride”. Det byder på en melodisk sammenhængskraft, der ikke blot ender som et musikalsk Twitterfeed, hvor alle bliver citeret, men ingen husker, hvad der blev sagt.

Ontas er et okayish mellem(metervare)spil fra et band, der kan så meget mere. Når tiden er til det.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA