x
The Rolling Stones: Goats Head Soup

The Rolling Stones
Goats Head Soup

KLASSIKEREN: Genhør med de gyldne år

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 04.09.2020
Anmeldt af
Espen Strunk

The Rolling Stones rundede deres gyldne år som recording artists af i første halvdel af 1970’erne – præcis hvornår man vælger at trække stregen, må i sagens natur være en smagssag. Personligt har jeg altid været blandt dem, som daterer storhedstidens afslutning til 1972 og det dejligt skramlede dobbeltalbum Exile on Main Street.

Man kan imidlertid sagtens argumentere for, at opfølgeren – Goats Head Soup fra ’73 – hører med til hovedstolen: Jimmy Miller, som producerede hovedværkerne fra ’68 og frem, sidder her i producerstolen for sidste gang, og med i studiet på Jamaica er også de faste backingmusikere Bobby Keys, Nicky Hopkins og Ian Stewart.

Her ved et genhør i forbindelse med genudgivelsen må man desuden konstatere, at der faktisk er flere fine skæringer på det lidt oversete album. ”Angie” er ganske vist eneste sang fra pladen, som har opnået klassikerstatus – men også ”100 Years Ago”, ”Silver Train” og ikke mindst balladen ”Winter” er stærke indspark fra et band, som stadig lyder vitale og vedkommende.

Genudgivelsen af albummet falder vanen tro i flere formater. Den skrabede udgave, som er landet på undertegnedes skrivebord, er slet og ret en remastereret vinyludgave af originalalbummet – i gatefold sleeve, men i øvrigt uden bonustracks eller andre interessante tilføjelser. I lyset af de standarder, Stones selv havde sat med deres foregående udspil, kan det ikke blive til mere end fire stjerner for dét traktement.

Mere interessant må man formode, at det er at dykke ned i deluxe-udgaven – et luksuriøst bokssæt, hvor studiealbummet får selskab af en 1973-liveoptagelse fra Bruxelles, en skive med outtakes og alternative mixes og endelig en 120 siders bog og fire små plakater.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA