x
Garbo: Fields

Garbo
Fields

Garbo: Fields

GAFFA

Album / EMI-Medley
Udgivelse D. 22.10.2001
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er ikke de store skrammer i lakken, der kommer af at lytte til den danske trio Garbo. Det er den strømlinede pop og rock, som Garbo til fulde lægger for dagen på deres debut, der er en samling yderst veloplagte sange, som alle som én er skræddersyede til radioens airplay-lister. Man kan ganske enkelt nynne velvilligt med på samtlige sange, der trækker på en ren og umiddelbar lyd, hvor specielt The Beatles og Oasis huserer i melodierne og den musikalske fremførelse.
Det er bestemt det umiddelbare og ørehængeren, der er Garbos store force. Til gengæld bliver det meget pænt at lytte til, og her ville antydningen af lidt uregerlig rockmusik kunne tilføre Garbo lidt mere dybde. Fields skøjter nemlig flot og frejdigt af sted, men uden tanke for egentligt mål og retning. Det skulle da lige være hitlisterne, som Garbo kunne tænkes at stifte nærmere bekendtskab med. De har lyden og melodierne til gennembruddet, hvilket til dels skyldes produceren Nick Foss, hvis fingeraftryk er tydelige på Fields. Han har da også navne som Dizzy Mizz Lizzy og D-A-D på samvittigheden.
Selvom de hurtige sange på Fields virker noget melodisk overlæssede, så har Garbo dog et godt greb om poppens tåredryppende sentimentalitet, som det kommet til udtryk i de fine ballader Driving Miss Mia og All Night.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA