x
Jupiter Day: Jupiter Day

Jupiter Day
Jupiter Day

Jupiter Day: Jupiter Day

GAFFA

Album / Columbia / Sony Music
Udgivelse D. 04.02.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Eks-odenseanerne i jupiter day går efter det helt store format på deres selvbetitlede debut. De fleste har givetvis allerede stiftet bekendtskab med P3-favoritten Empty Space, der er meget karakteristisk for sangene på jupiter day: Et afdæmpet vers - med simple guitarriff, atmosfæreskabende keyboards og småpludrende samples - og et omkvæd, hvor guitarerne får lov at fræse, og forsanger Mark Rosenér for alvor oplader sin androgyne vokal. Alt sammen tilsat godt med rumklang.
jupiter day er et ambitiøst stykke rockarkitektur, ingen tvivl om det. Der er kælet for detaljerne i den iskatedral af lyd, bandet har bygget op sammen med topproduceren Zed, og meget lidt virker overladt til tilfældigheder. Nogle vil formentlig finde det overpoleret og savne noget gnist, nerve og intensitet, men man kommer ikke uden om det nær-perfekte musikalske håndværk, der kendetegner jupiter day.
Om det så vil række til at 'revolutionere den danske rockbranche', som det er bandets erklærede ambition, er nok mere tvivlsomt. For det første er der ikke den helt store nyhedsværdi i jupiter day - den lyder meget af tidligere Zed-produktioner med Cure, Kent og Andreas Johnsson. Og for det andet er det de færreste af sangene på jupiter day, der er helt lige så medrivende og sangbare som Empty Space.
Men jupiter day er en stærk debut. Og revolutionen kan vente.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA