x
Saybia: The Second You Sleep

Saybia
The Second You Sleep

Saybia: The Second You Sleep

GAFFA

Album / EMI-Medley
Udgivelse D. 21.01.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Saybia vil have os til at tro, at det er et rent tilfælde de lyder som Radiohead, Travis og Coldplay. Den har undertegnede lidt svært ved at sluge. Dertil er lighederne simpelthen for påfaldende.
Ikke fordi det egentlig betyder noget, om Saybia har skævet til England eller ej; men det er lidt ærgerligt, at man ikke kan lytte til The Second You Sleep uden at tænke på Saybias engelske brødre i ånden. Man bliver tilbøjelig til kun at se svagheder - savne Radioheads opfindsomhed, Travis' umiddelbart iørefaldende sange og Coldplays hjerteskærende melankoli.
Saybia har ellers masser at byde på. De er dygtige musikere - især Søren Huus' vidtrækkende og ubesværede vokal imponerer - og på The Second You Sleep er de svøbt i en flot og stemningsmættet produktion. Sangene er elegant opbyggede og arrangerede, og giver alle det der lille sug i maven, der kendetegner rigtig storslået rockmusik. Umiddelbart fængende er de så ikke, men til gengæld vokser de gradvist og bliver til sidst ganske svære at ryste af sig igen.
The Second You Sleep er desuden usædvanligt helstøbt: Få sange står ud, men tilsvarende få falder igennem. Kun Snaketonguedbeast virker lidt malplaceret med sin dystre basgang, hylende sample og Tim Christensen-omkvæd. Ellers holder Saybia et flot, jævnt niveau; og kunne man lide P3-plagerne Fool's Corner og The Day After Tomorrow, kan man roligt regne med at finde mere af samme karat her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA