x

Kane
So Glad You Made It

Kane: So Glad You Made It

GAFFA

Album / BMG
Udgivelse D. 27.05.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Du har garanteret aldrig hørt om Kane, men i Holland er de store kanoner. Her solgte Kanes debutalbum til dobbelt platin, hvorefter de fik alle de musikpriser, hollænderne overhovedet kunne finde på at give dem.
At dømme efter opfølgeren So Glad You Made It var det noget ufortjent. Kanes pop/rock låner en del fra ærkeamerikansk, soulpåvirket radiorock og noget mindre fra engelsk synthpop, hvilket giver en pompøs, poleret og temmelig patetisk stadionstil; som Bon Jovi, der torturerer Depeche Mode. Deres forsanger lyder mest af alt som Tracy Chapman - trods det faktum, at han er en han - og er teknisk virtuos, men noget krukket at høre på. Til gengæld er både produktionen og de øvrige instrumentale præstationer lige i øjet, håndværksmæssigt: Det kan ikke gøres bedre, men nok mere smagfuldt.
Kanes egentlige akilleshæl er imidlertid deres sange. De er umiddelbart genkendelige og strukturerede efter alle kunstens regler, men de efterlader sig intet spor i hjernevælvingerne overhovedet. De fænger ikke og gør ikke indtryk; de er overfladiske, anonyme og kedsommelige.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA