x
Racing Ape: Racing Ape

Racing Ape
Racing Ape

Racing Ape: Racing Ape

GAFFA

Album / Sublime Exile
Udgivelse D. 02.09.2002
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Synes du, Racing Ape mest af alt lyder som navnet på et frådende garagerock-band, så tager du ikke helt fejl. Der er masser af skrald på, når Racing Ape griber guitaren, og deres debut har et bevidst skramlet og henkastet præg.
Men Racing Ape er også andet end garagerock. Her er pompøs patos: Sangene skal helst ende i et stort, sjæleudkrængende, gerne lidt grunget klimaks. Her er tresserrock, med ”ba-ba-da”-kor og det hele, og her er endda et par rene vildskud - med det Beck’ske vers i No Beginner som det mest oplagte eksempel.
Endelig - det bedste til sidst - er der sange, vers og passager, hvor de ræsende aber får færten af en underfundig melodi og sætter farten ned. Så får de et uforudsigeligt nærvær, og deres musik bliver ret uimodståelig. Undertegnede havde gerne hørt mange flere afdæmpede sange og passager i stil med A Month Of Sundays og dele af As I Do og Nemesis Divina.
Racing Ape har da udmærkede rocknumre at byde på - Daddy’s, f.eks. Men Racing Ape efterlader alligevel et indtryk af, at de ikke helt har fundet ud af, hvad de vil, og hvad de kan.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA