x

The Roots
Phrenology

The Roots: Phrenology

GAFFA

Album / MCA
Udgivelse D. 02.12.2002
Anmeldt af
Mark Dalhoum Pedersen

The Roots er et enestående band, ingen tvivl dér. De har siden de tidlige halvfemsere leveret brilliante albums og skabt grænseoverskridende musik. Deres to første albums Do You Want More og Illadelph Halflife betragtes i hip hop-kredse som sande klassikere. 1999’s Things Fall Appart var dog lidt mere tvivlsomt, med undtagelse af det grammyvindende hit You Got Me, var numrene på dette album lige en tand for tamme.
Men det roder the Roots så sandelig bod på med deres ny album Phrenology som må siges at være en af dette års bedste udgivelser. Her er der langt mere fart over feltet og lidt mere gang i de musikalske eksperimenter. Man kommer hurtigt op af sædet når tonerne fra første track, We Will Rock You blæser ud af højttalerne, og det varer et stykke tid før man for sat sig ned igen, for det er en genistreg The Roots denne gang har bikset sammen.
Black Thought er fuldstændig on point, og han får lidt hjælp fra gæstekunstnere som Talib Kweli, Musiq, Alicia Keys og Nelly Furtado som alle gør et godt stykke arbejde.
Man skal i sandhed lede længe for at finde nogle svage punkter på Phrenology. Det er et af den slags sjældne albums som viser, hvor opfindsomt og samtidig maadazz slammin’ rapmusik kan være. Så skynd dig at skrive til julemanden, at han hellere må lægge Phrenology under dit måddafåkking juletræ i år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA