x
Yeah Yeah Yeahs: Fever To Tell

Yeah Yeah Yeahs
Fever To Tell

Yeah Yeah Yeahs: Fever To Tell

GAFFA

Album / Interscope
Udgivelse D. 14.04.2003
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Jeg kunne ikke drømme om at antyde, at Karen O er sindsforstyrret. Men hun udvider unægteligt grænserne for, hvad der er normalt.
Fever To Tell hviner, hvisker og stønner hun sig gennem 11 ubønhørligt eksperimenterende garage-punk-sange - kryds Patti Smith og Peaches med Jon Spencer, og du er ved at nærme dig. Men hvor uforudsigelig og uberegnelig Yeah Yeah Yeahs-forsangeren end er, så er det stadig hende, der holder newyorkernes debut sammen.
Uden hende ville Fever To Tell være svær at skelne fra lyden af et harmonika-sammenstød på en jysk motorvej. Yeah Yeah Yeahs propper alt ned i deres store rockblender: tressertrommer, dissonante, støjende guitarer, supersyntetiske keyboards og så de dér vokaler. Der tages ingen nemme stik undervejs. Først henimod slutningen får melodierne ro til at ånde, og da ville vi for længst være sprunget fra - hvis altså ikke det var for Karen O.
Hun formår at samle trådene i sin skizofrene vokal og holde lytterens opmærksomhed fanget på et ualmindeligt opmærksomhedskrævende album. Respekt til hende - og respekt til Yeah Yeah Yeahs for deres kompromisløshed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA