x
NU: AlphaBravoShockpopDisco!

NU
AlphaBravoShockpopDisco!

NU: AlphaBravoShockpopDisco!

GAFFA

Album / Adventures in Music
Udgivelse D. 05.09.2003
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Som en anden Ceres Royal eller Harboe Classic kommer NU til os via udlandet, selvom de er aldeles pæredanske. Den drevne kvartet har nemlig forstået at gøre sig bemærket i udlandet, og det er der både kommet en international pladekontrakt og en hel del hype i den engelske musikpresse ud af. Så selvom NU næppe kommer til at booste den danske betalingsbalance, burde de nok kunne give anledning til lidt nationalpatriotisk stolthed.
Indrømmet: Man skal have meget tykke rød-hvide briller på for at se noget decideret nyt i gruppens frække og friske pop. Har man sagt Cranberries, Garbage og Elastica, har man også sagt NU - den tynde fernis af firser-retro undtaget. Men går de tre drenge og den ene pige ad veletablerede stier på deres albumdebut, så gør de det til gengæld med sikre, velovervejede skridt. AlphaBravoShockpopDisco! strutter af saftigt melodiske popsange og selvsikre attituder - især fra forsanger-silden Stine Jacobsen. Det er ikke svært at se, hvorfor englænderne er faldet for NU: Her er virkelig tale om international klasse.
I længden kan man så godt komme til at savne lidt mere variation: Hvorfor skal omkvædene altid synges i kor? Hvorfor skal spillet altid være så afmålt præcist? Men NU kompenserer for deres begrænsninger med opfindsomme indslag som f.eks. slideguitaren i San Francisco, Gorillaz-lånene i Leo Go Low og den decideret punkede Factory Girl. Og når det ikke rækker, har de charme og star quality for resten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA