x
Thulla: Bent J, Århus

Thulla, Bent J, Århus

Thulla: Bent J, Århus

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Bent J er et lille og meget intimt sted, hvor musikken høres fra borde rundt om i rummet, så man næsten ikke kan undgå at falde i snak med sidemanden. Med andre ord ganske hyggeligt, men det kræver også, at musikken er så god, at den tager opmærksomheden fra snakken rundt om bordene, selvom publikum et sådant sted må formodes at være positivt indstillet. Og dét gjorde Thulla. Hendes stemme er noget helt specielt. Lys og sfærisk og nærmest som en jazzens svar på Annisette eller Björk, og unægtelig helt usædvanlig inden for dansk jazz.

Materialet var overvejende egne sange, og Thulla er bestemt også en udmærket sangskriver. Vi fik dog også en del standards og popklassikere som "The Man I Love", "My Heart Belongs To Daddy" og "These Boots Are Made For Walking", og på Thullas seneste cd har hun da også kastet sig over netop evergreens, deraf titlen "Evergreen Machine".

De tre musikere var lidet overraskende særdeles velspillende og –oplagte, og især Hugo Rasmussen brillerede også med vitser og spøjse kommentarer ud i lokalet.

Skal man dryppe lidt malurt i bægeret, må det være, at det er lidt ærgerligt, at Thulla mere og mere går over mod det traditionelle vokaljazz-udtryk. Hendes første album, hvor hun blander jazz med elektronisk pop, er klart hendes mest interessante, og betegnende nok fik vi kun én sang herfra. Men Thulla er stadig værd at følge, live og på cd.

Thulla kan opleves live, med forskellige musikere, flg. steder i den kommende tid:

22. januar: Blågårds Apotek, Nørrebro, København
30. januar: Pilegården, Brønshøj, København
03. februar: Café Chips, Østerbro, København
05.-06.-07. februar: Turné i Nordjylland, steder endnu ikke fastlagt


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA