x
Magnet: Spot 10, Musikhuset, Store Sal, Århus

Magnet, Spot 10, Musikhuset, Store Sal, Århus

Magnet: Spot 10, Musikhuset, Store Sal, Århus

Anmeldt af Karina Edlund Jensen | GAFFA

Foto: Kristian Brasen

En halv time med gåsehud

Fire mand, en simpel videoforestilling og en enkelt stemme med en så utrolig fyldig skønhed, at gåsehud ikke kan undgås. Det var alt, hvad norske Magnet behøvede for at forføre en samlet, siddende Store Sal. Koncerten kan bedst beskrives som weekendens nok smukkeste halve time – med periodevis gåsehud og knapt hørbare gisp over, at nogen kan være belønnet med en så effektfuld og fantastisk stemme.

Magnet dvæler ved det smukke uden på noget tidspunkt at lukke disharmoni ind i paradiset på trods af at han, i modsætning til mange andre melankolske pop/rock-bands, blander electronica og big beat ind over det bløde lydbillede.

Da "The Last Day Of Summer" ramte klimaks, og musikerne blev badet i varmt rødt og gult lys, blev der en anelse mere varmt og kærligt i salen. Magnets slide-guitar klang til himlen, og hvis ikke han kan score på den stemme – så er der ingen retfærdighed i musikverdenen.

Også de enkelte musikere lod sig indhylle af deres unikke, sanselige lyd og sad ligesom publikum i deres egen verden af smukke melodier og dyne-bløde lyde. Magnet er en rejse værd i lyduniverset – gør alt, hvad du kan for at opdage ham. Norge er for alvor på landkortet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA