x
Son Volt: Lollapalooza, Adidas, Grant Park, Chicago

Son Volt, Lollapalooza, Adidas, Grant Park, Chicago

Son Volt: Lollapalooza, Adidas, Grant Park, Chicago

Anmeldt af Henry Rasmussen | GAFFA

Jay Farrar er en musikalsk personlighed, der burde have haft større gennemslag, end han faktisk har. Men det er nok delvist selvforskyldt, for han har haft en karriere med mange omveje og pauser.

Hans første store projekt var i americana-legenden Uncle Tupelo, sammen med Jeff Tweedy, der endte op med Wilco. Farrar er imidlertid lidt af enspænder med sine egne fortolkninger af de musikalske rødder i country/folk, der er hans udspring. Så mens Tweedy brød rammerne i Wilco, holdt Farrar mere fast i rødderne i sit band Son Volt. Og efter et par udmærkede første cd’er i midthalvfemserne, prøvede Farrar solo, og forsøget på at samle det oprindelige Son Volt mislykkedes.

Nu har Farrar fået samlet en ny udgave af Son Volt, og at dømme efter den intense koncert på Lollapalooza, så fungerer det fremragende. Dave Bryson på trommer, Andrew Duplantis på bas, Chris Masterson på guitar og Derry De Borja på keyboards har fat i et godt flow, der bærer fra de stille halvakustiske ballader til elektrisk rock med godt riv, og endda små bidder af psykedelisk og indisk inspiration.

Men det er Farrar, der bærer faklen. Han er sammenlignet med alt fra tidlig Dylan over Neil Young til Michael Stipe i de første R.E.M.-år. Men så forskellige referencer viser vel mest, at Farrar har sin egen, særegne og småsære identitet. Og her kom personligheden ud over rampen i en smukt svævende koncert, primært båret af numre fra den nye album ”The Search”.

For mig var det den bedst tænkelige start på en Lollapalooza med blå himmel og høj sol.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA