Nyhed

Ben Gibbard udgiver Kerouac-album

Death Cab For Cutie-forsanger udgiver Jack Kerouac-soundtrack med Jay Farrar fra Son Volt

Ben Gibbard fra Death Cab For Cutie og The Postal Service udgiver sammen med Jay Farrar (som netop har udgivet et album med Son Volt, tidligere Uncle Tupelo) soundtracket til en Jack Kerouac-dokumentar. Gibbard og Farrar mødtes i 2007 for at indspille musikken til filmen, og albummet udkommer til oktober - samme dag som filmen. Det skriver Pitchforkmedia.com.

Alternative-country sangskriver Jay Farrar spillede sammen med den senere Wilco-frontmand, Jeff Tweedy, i Uncle Tupelo frem til 1994. Son Volts seneste album, "American Central Dust", beskrives som hans endelige skridt ud af Tweedys skygge.

Ben Gibbard har stået i front for det amerikanske indierock-band Death Cab For Cutie siden 1997, men tog en lille afstikker og dannede The Postal Service med producer James Tamborello, som i 2003 udgav "Give Up". Gibbard har tidligere nævnt beat-digteren og forfatter til den legendariske "On The Road" (1957), Jack Kerouac, som en inspirationskilde.


De to sangskrivere har skrevet musikken til Kerouac-dokumentaren "One Fast Move Or I'm Gone: Kerouac's Big Sur" til tekster fra beatdigterens roman "Big Sur" fra 1962. Farrar og Gibbard optræder i øvrigt begge i filmen, hvor også Tom Waits medvirker.

Filmen udkommer den 20. oktober i USA, dagen før Jack Kerouacs 40 års dødsdag. Samme dag kommer soundtracket.

Trackliste:


1. California Zephyr
2. Low Life Kingdom
3. Willamine
4. All in One
5. Breathe Our Iodine
6. These Roads Don't Move
7. Big Sur
8. One Fast Move or I'm Gone
9. Final Horrors
10. Sea Engines
11. The Void
12. San Francisco

 

ANNONCE