x
Veto: by:Larm, Rockefeller Annex, Oslo

Veto, by:Larm, Rockefeller Annex, Oslo

Veto: by:Larm, Rockefeller Annex, Oslo

Anmeldt af Michael Gonzalez | GAFFA

Denne lørdags Veto-koncert blev blandt andet brugt til at præsentere publikum for to af de nye numre, bandet har arbejdet på, og som vil være at finde på deres kommende plade, der er ude til maj.

Elektroniske lydflader og tunge beats dominerer aftenens første sang, den nye ”Built To Fail”, og forsanger Troels Abrahamsen presser fra første færd sine vokale færdigheder til det yderste. ”You lift me up from the world of fallen and / you get me going and this is how I thank you”, messes der manisk, mens en hvirvlende strøm af præcise trommer, knasende beats, guitar og bas flyver ud i lokalet og ind under huden på publikum, der tydeligt befinder sig godt i skudlinien.

Aftenens næste nummer er også nyt, og ”Blackout” fremføres af et ekstremt tight orkester, der badet i blåt lys lader nummeret pulsere ud i lokalet. ”You are nothing and I’m tired now”, synges der af Abrahamsen, der, med lukkede øjne og en hånd i håret, giver indtryk af at være helt væk i musikken.

Den højstemte patos, der er at finde i Vetos numre, blødes op af en komplet mangel på krukkethed fra bandets side. Tværtimod er der en herlig uhøjtidelig stemning mellem sangene, hvor der med latterudbrud og jokes skabes en rigtig god kontakt med publikum, og det er i den grad tydeligt, at alle er der for at have en god aften og more sig den tunge musik til trods. Fra scenen spørges der blandt andet skælmsk til, om man på norsk skal rulle på r’erne, med den konklusion, at det nok er bedst bare at snakke jysk.

Veto spiller med en overlegen lethed, og får det optimale ud af deres virkemidler. Man skal virkelig være indædt modstander af bandets genre for ikke at lade sig rive med.

Koncerten fortsætter med ”We Are Not Your Friends” og ”From A To B”, der i sidste halvdel eksploderer i desperate skrig, fræsende guitar og elektriske udladninger fra bas, trommer og synth. Abrahamsen vælger da også her at sætte en tyk streg under, at han er en af landets ypperligste sangere.

Aftenens fjerde nummer ”You Are a Knife” introduceres med ordene: ”det næste nummer er det tætteste, vi er kommet på en slager”, og sangen går rent ind hos publium, der efterhånden står ret tæt pakket foran den forholdsvis lille Rockerfæller Annex-scene.

Lyden denne aften er fuldstændig upåklagelig, der er ikke det mindste udsving, og samtlige instrumenter kommer helt til deres ret i en koncert, hvor musikken smelter sammen i en organisk helhed, der begejstrer både band og publikum.

Koncerten fortsætter med ”Can You See Anything?” og mellem numrene flyder en stadig strøm af finurligheder fra scenen, og til trods for de intense numre og den stramme orkestrering, er stemningen rigtig god og (åh, åh må man sige det til en rock-koncert?) nærmest hyggelig.

Sidste sang er ”It´s A Test”, og det er tydeligt, at Veto er enormt scenevante, men aftenens koncert føles på ingen måde som another day at the office fra bandet, der denne lørdag aften i Oslo virkelig leverer en præstation langt ud over det sædvanlige.

Eneste minus er faktisk, at koncerten på grund af programlægningen er nødt til at holde sig inden for 30 minutters grænsen og sagtens kunne have været en time længere, men det skal nu ikke snyde Veto for seks yderst velfortjente stjerner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA