x
Artificial Limbs : RECession, Katapult, Århus

Artificial Limbs , RECession, Katapult, Århus

Artificial Limbs : RECession, Katapult, Århus

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Du er til fest, og du kender ikke rigtig nogen. Du undrer dig over, hvorfor du i det hele taget er blevet inviteret. Værten går desperat rundt og præsenterer folk for hinanden, hvorefter akavede forsøg på samtale hurtigt dør hen igen. Det er pinligt, og det er kedeligt. Du er til koncert med The Artificial Limbs.

Forsanger Anna Valgreen skriger, stønner og jamrer de simple tekster ud gennem mikrofonen. Vokalen minder lidt om P.J. Harvey eller Karen O fra Yeah Yeah Yeahs, men når ikke idolerne til hofteholderen. Sidekick Seva Grigorakis spiller både synthesizer, guitar og tamburin, og det med en imponerende energi. Hun danser, hopper, tramper og klapper konstant gennem hele koncerten og er i den grad med til at holde bandet oven vande.

The Artificial Limbs er fra Århus og har spillet sammen siden 2007. Til koncerter får de hjælp af Johannes Smed på guitar og synth og en trommeslager. Musikken er elektronisk rock og pop og minder lidt om opløste Junior Senior, i hvert fald på nummeret ”Rip It Off,” som SuperTroels i øvrigt har lavet et remix af.

Pludselig når festen sit pinlige højdepunkt, da to fyre kaster sig ud i en vild og mærkelig dans. Heldigvis har den slags det med at virke afvæbnende, og der løsnes op for smilebåndene. Stemningen bliver bedre.

På ”Big Star” hiver Anna og Seva trommestikker frem og giver sig til at slå løs på hver sin tamburin, med det resultat, at Annas går i stykker. Det er et af de bedre numre, og bandet udstråler masser af dynamik og gåpåmod. Det bedste nummer er ”Appetite.” Her er guitaren i front, og Anna træder i karakter som rockdiva.

Det er afskedskoncert med Seva, der rejser til Afrika det næste halve år. Anna får vist svært ved at undvære hende. Det gør Artificial Limbs også.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA