x
Tine Refsgaard: Tine Refsgaard

Tine Refsgaard
Tine Refsgaard

Tine Refsgaard: Tine Refsgaard

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 12.05.2009
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Sanger og sangskriver Tine Refsgaard har tidligere stået bag to fine udgivelser under navnet Tilt, der gjorde et hæderligt forsøg på at spille sange på hovedet. Den bevidst uortodokse tilgang til sangskrivningen fastholder Tine Refsgaard på sit soloalbum, som ikke er lige til at fange ind musikalsk.

Men det høres tydeligt, hvorfor der er tale om et soloalbum, fordi Tine Refsgaard sætter sig selv fuldt ud på spil i en række selvreflekterende sange, der gerne siger tingene direkte. Det passer fint ind i det noget bumpende musikalske underlag, som hun dyrker under kyndig ledelse af produceren Henrik Balling. Sangene er bedst i deres enkeltstående statur, som et nådesløst punktnedslag. Det kniber mere med albummets helhed, selv om det underliggende statement kunne være, at verden bedst ses i tågedis.

Som soloartist er hun også mere rockende og pågående i sit udtryk, der hellere leger med elektroniske virkemidler end visetraditionen. Det resulterer i flere flydende og snurrige sange fra denne spændende sangskriver.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA