x
Irmin Schmidt: Filmmusik Anthology Volume 4 & 5

Irmin Schmidt
Filmmusik Anthology Volume 4 & 5

Irmin Schmidt: Filmmusik Anthology Volume 4 & 5

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 16.11.2009
Anmeldt af
Ras Bolding

Som titlen med al tydelighed mere end antyder, så byder denne udgivelse på en samling af Irmin Schmidts musik til film og tv gennem en længere periode. De fleste vil nok kende Schmidt fra den legendariske Krautrock-gruppe Can, men den tyske tangentspiller-med-mere har også, gennem årene, lavet musik til en hel del film- og tv-produktioner, heriblandt Wim Wenders Palermo Shooting.
 
Det meste af musikken på denne udgivelse er af vignetagtig karakter - der er tale om musik, der ganske tydeligt tjener til det formål at slå bestemte stemninger an, som det oftest er tilfældet med netop soundtracks, og derfor er det vel heller ingen overraskelse, at der trækkes på elementer af både ambient, stemningspræget electronica og, sine steder, sågar en knivspads new age. Flere numre gør også brug af trompet, og kombinationen af synthesizerklange og jazzet trompet kan måske minde lidt om de mere dvælende passager fra Miles Davis/Palle Mikkelborg-samarbejdet, Aura.
 
Her er ikke tale om udfarende musik, ej heller drastiske eksperimenter, men til gengæld fejler stemningen ikke noget, og Schmidt er fint selskab til eksempelvis natlige læsestunder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA